Megjelent: 11 hónapja

Kalkulátorok, amelyek meghatározzák a munka világát

Fedezd fel a munka világát meghatározó fontos kalkulátorok világát! A cikkben bemutatjuk azokat az online eszközöket, amelyek segítségével könnyedén kiszámolható az SZJA-t, a nyugdíjra számított összeg, vagy akár az adókedvezmények. Ismerje meg ezeket a hasznos kalkulátorokat, amelyek megkönnyítik a munkával és pénzügyekkel kapcsolatos döntéseket, és segítenek átláthatóbbá tenni a fontos adatokat.

Gyed kalkulátor:

A gyed kalkulátor egy hasznos eszköz, amely segít meghatározni, mennyi csed, gyed és gyes járhat egy gyermek születése után. Ezek a rövidítések a csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj és gyermekgondozást segítő ellátásokat jelölik, amelyek bizonyos feltételek mellett járnak a szülőknek. A csed gyed kalkulátor pontos információkat nyújt arról, hogy mekkora összeg kapható és meddig, miközben figyelembe veszi a bruttó bérösszeget, a gyermek születésének időpontját és esetleges egyedi tényezőket, amelyek befolyásolhatják az ellátás összegét. A csed kalkulátor csak tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az ellátásokat meghatározó hatóság döntését.

A gyed kalkulátor 2023-ban is segít meghatározni a pontos összeget!

Cafeteria kalkulátor

A béren kívüli juttatásokra vonatkozó cafeteria kalkulátor segítségével könnyedén kiszámolható, hogy mennyi adót kell fizetni ezek után. A béren kívüli juttatások olyan juttatások, amelyeket a munkáltató a bér mellett nyújthat a munkavállalóknak, legyen az pénzbeli vagy nem pénzbeli forma. Ide tartoznak például a Széchenyi Pihenőkártya, Erzsébet-utalvány, egészségpénztár vagy a munkahelyi étkezés.
A cafeteria kalkulátor használatához néhány adatot kell megadni, mint például a havi juttatás formáját és mértékét. A kalkulátor ezen információk alapján ad tájékoztatást arról, hogy mekkora összegű adó és járulék vonható le, illetve mennyi nettó juttatás marad a munkavállalónál.

Számolja ki a HR Portal béren kívüli juttatások kalkulátorával, hogy mennyit kell fizetnie az egyes cafeteria elemek után! Tudja meg a szép kártya bruttó nettó összegét!

Jövedelem kalkulátor

A jövedelemkalkulátor egy hasznos eszköz, amely segítségre van abban, hogy meghatározzák a nettó jövedelmet a bruttó jövedelem alapján. A bruttó jövedelem az a teljes összeg, amelyet a munkáltató fizet, azonban ebből még levonásra kerülnek az adók és járulékok. A nettó jövedelem pedig az a tényleges összeg, amely beérkezik a munkavállaló bankszámlájára, és már nem kell további adózást alkalmazni rá.

A jövedelemkalkulátor segít abban, hogy mennyi adót és járulékot kell levonni a bruttó jövedelemből, valamint mennyi marad meg nettó jövedelemként. A bruttó nettó bérkalkulátor használatához néhány adatot kell megadni, például a bruttó bérösszeget, a családi kedvezményekhez kapcsolódó tényezőket, az adó- és járulékkedvezményekhez kapcsolódó körülményeket, valamint a munkáltatói járulékkedvezményekhez kapcsolódó körülményeket.

A jövedelemkalkulátor információs célt szolgál, és nem helyettesíti az adóhatóság hivatalos döntéseit, azonban segítséget nyújt a dolgozóknak a bérszámításban.

Számolja ki a HR Portal bérkalkulátorával a nettó jövedelmét!

Táppénz kalkulátor

A táppénzkalkulátor egy hasznos eszköz, amellyel kiszámolható, mennyi betegszabadság és táppénz jár a munkavállalónak, ha betegség vagy baleset miatt keresőképtelenné válik. A betegszabadság egy pénzbeli ellátás, amelyet a munkáltató fizet a keresőképtelenség első 15 napjára, és ez az összeg a távolléti díj 70%-a. A táppénz pedig egy pénzbeli ellátás, amelyet a társadalombiztosítás fizet, ha a betegszabadság időtartama letelik, és a dolgozó nem képes visszatérni a munkába. A táppénz számítás összegének alapja a napi átlagkereset 50-60%-a lehet, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének a 70%-a. A táppénz időtartama legfeljebb egy év lehet.

Betegállomány kalkulátor

A betegállomány kalkulátor segít abban, hogy megtudja a dolgozó, mennyi betegszabadság és táppénz jár a keresőképtelenség okától és időtartamától függően. A kalkulátor használatához néhány adatot kell megadni, például a havi bruttó keresetet, az ellátás típusát és a kieső napok számát. A betegállomány-kalkulátor tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségbiztosító hivatalos döntéseit, de segítséget nyújt abban, hogy átláthatóan megismerhetővé váljon a betegszabadság és táppénz összege.

Éves szabadság kalkulátor

A szabadság kalkulátor egy praktikus eszköz, amely segít meghatározni, hány nap fizetett szabadságra jogosult vagy az adott naptári évben a munka törvénykönyve alapján. Az éves szabadság számos tényezőtől függ, beleértve a születési évet, a gyermekek számát, a fogyatékossággal élő gyermekek jelenlétét, a munkaképesség megváltozását és a munkakörülményeket. Az éves szabadság az alapszabadságból és pótszabadságokból áll.

Az alapszabadság minden teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalót megillet, és általában 20 nap. A pótszabadságok különböző tényezők alapján járnak, például életkor, 16 évnél fiatalabb gyermekek, fogyatékossággal élő gyermekek, speciális munkakörnyezet vagy egészségkárosodás esetén.

Az éves szabadság-kalkulátor segítséget nyújt abban, hogy megtudd, mennyi az alapszabadságod és a pótszabadságaid összege az adott évben. A kalkulátor használatához meg kell adnod néhány adatot, például a születési évedet, a gyermekek számát, a fogyatékossággal élő gyermekek jelenlétét, a munkaképesség megváltozását vagy a munkakörülményeidet.

Fontos megjegyezni, hogy az éves szabadság-kalkulátor tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a munkáltató hivatalos döntéseit. Segítséget nyújt azonban abban, hogy átláthatóan megtudd, milyen szabadság jár neked az adott évben a saját személyes helyzeted alapján.

Időarányos szabadság kalkulátor

Az időarányos szabadság-kalkulátor egy olyan online eszköz, amivel megtudható, hány nap fizetett szabadságra jogosult a munkavállaló, ha a munkaviszonya év közben kezdődött vagy szűnt meg.

Nyugdíj kalkulátor

A nyugdíj kalkulátor előzetes tájékoztatást nyújt a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj összegéről, amit a Magyar Államkincstár biztosít. A számítás a nyugdíj kalkulátorban az adott naptári évben alkalmazott szabályok és a megadott adatok alapján történik. A kalkulátor segítséget nyújt abban, hogy megtudja a munkavállaló, mekkora lesz a nettó átlagkeresete, milyen hosszú jogosultsági idővel rendelkezik, valamint a szolgálati idő és ezek alapján járó nyugdíj százalék. Fontos megjegyezni, hogy a nyugdíj kalkulátor tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az államkincstár végső döntését.

Személyi jövedelemadó kalkulátor

Az SZJA kalkulátor egy online eszköz, amely segítségével meghatározható, mennyi személyi jövedelemadót kell fizetni az adott naptári évben a jövedelmek alapján.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért emelkedtek Magyarországon a munkaerőköltségek kevésbé, mint a régió többi országában?

Közel 20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz - ennek kapcsán a GKI Gazdaságkutató Zrt. cikksorozatában egy-egy mutató segítségével... Teljes cikk

Kiemelten fontos a magyar munkavállalók megtalálása és felvétele

Közel négyéves csúcson a munkanélküliség, miközben a vezérigazgatók relatív többsége létszámbővülést vár. Kiemelt tényező a magyar... Teljes cikk

Hogy lehet bevonni még 300 ezer embert a munka világába?

A 2023-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban... Teljes cikk