Kapjanak-e "kajajegyet" az ekhosok?"/>
Megjelent: 10 éve

Kapjanak-e "kajajegyet" az ekhosok?

Komoly HR-döntések idejét éljük az adóváltozások nyomán. Nem a legnagyobb, ám azért sokakat érintő dilemma például, racionális-e az ekhosoknak továbbra is adni az immár 25 százalékos adóval terhelt (korábban adómentes) juttatásokat?

images

Minden vállalatnál új helyzetet teremtett a korábban adómentes juttatások megadóztatása, ám az egyértelmű volt minden cégnél, hogy a kedvezményes (25 százalékos) adókulcs adózási szempontból még mindig kedvezőbb, mint vállalni a munkabér terheit.

Mi az ekho?

Egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás. Az ekhót a művészettel, kultúrával foglalkozók és a tömegkommunikáció területén dolgozók választhatják évi 25 millió forintos bevételig, ám általános szabályok szerint adózó jövedelemmel is kell rendelkezniük, ami az adóévben eléri az év első napján érvényes havi minimálbér 12-szeresét.

Az ekhos kifizetésnél a helyzet első megközelítésben nem ennyire egyértelmű: a munkáltató 20 százaléknyi ekhot fizet az ekhos bér után, ezzel szemben áll a kedvezményesen adóztatott (korábban adómentes) juttatások (például a melegétkezési jegyek) terhe, ami 25 százalék.

Ha azonban úgy tesszük föl a kérdést, hogy egységnyi bérköltség árán melyik megoldással jut több „nettóhoz” a munkavállaló, akkor már a 25 százalékkal megadóztatott juttatás kerül ki nyertesen a versengésből.

Példának okáért ezer forint bérköltség árán 800 forint kedvezményesen adóztatott juttatás (például melegétkezési jegy) adható, 833,3 forint ekhos bér. Az ekhos bér nettója viszont csak 708,3 forint.

Adózási szempontból tehát még az ekhosoknak is megéri a 25 százalékkal terhelt juttatásokat adni. Igaz, a döntésnél mérlegelni kell azt is, hogy a pénznek - mint általános egyenértékesnek - mégiscsak nagyobb hasznossága, mint a korlátozottan beváltható utalványoknak. Ugyanakkor a két nettó érték közötti több mint 10 százalékos különbség valószínűleg kárpótolja az érintett munkavállalókat.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter