Megjelent: 2 éve

Kenyában teremt munkahelyeket a magyar kormány

Afrikára – mind nyersanyag-forrásai, mind a növekvő felvevő piacai miatt – komoly partnerként tekintünk, - hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára az első közös V4-es afrikai fejlesztési projekt megnyitóján, a kenyai Kilifiben.

A 2018. június 12-én megrendezett eseményen tartott beszédében a szaktárca államtitkára arra is kitért, hogy Kenya mezőgazdasága számos kihívással áll szemben, melyben a magyar innovációs, tudományos és kutatási potenciál komoly segítségére lehet az afrikai országnak -tudósít az MTI.

Mint mondta: ezt támasztja alá az utóbbi években megkezdett növényegészségügyi kutatóintézeti együttműködés, és párbeszéd is.
Kis Miklós, rámutatott, hogy az induló projekt összhangban áll a 2017-2018-as magyar elnökség „globális Visegrád” elnevezésű célkitűzésével. Kiemelte, hogy a fejlesztési projekt megvalósításával a V4-ek, igy hazánk célja is az, hogy az Európára nehezedő migrációs kihívást kezeljük, amelynek egyik legkézenfekvőbb módja az afrikai gazdaságok fejlesztése, valamint a helyi munkahelyteremtés.

A V4-es országok szlovák vezetésű projektjavaslatának támogatásáról az Afrikai Szükséghelyzeti Vagyonkezelő Alap (EUTF) Operatív Bizottsága 2016. december 15-i ülésén döntött. A kezdeményezés célja Kenya kesudiófeldolgozó iparának újraélesztése, ezáltal a foglalkoztatottság elősegítése helyi gazdasági szereplők megerősítésén keresztül. A Kenya parti területein 1.9 millió euróból megvalósuló beruházás 15000 helyi gazdálkodó megélhetését biztosítja egymillió kesudió fa ültetése révén.

MTI
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter