Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 6 hónapja

Kétmillió embernek csökkenhet itthon a bére

Nem hallgatták meg Kordás Lászlót, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökét a törvényalkotási bizottság ülésén. A vezető az ország hat legnagyobb szakszervezetének közös álláspontját szerette volna ismertetni. Szerintük az új költségvetési törvény miatt a béren kívüli juttatások adóztatásával a dolgozók átlagosan évi 90 ezer forinttól esnek el.

images

A bizottságban a kormánypárti képviselők szavazták le, hogy a MASZSZ elnöke elmondhassa álláspontját arról, miért látja veszélyesnek, hogy a cafeteriaelemeknek jövőre emelkednének az adóterhei - írja Mérce.
2019-ben a kormány a SZÉP-kártya kivételével szinte teljesen felszámolná a béren kívüli juttatások rendszerét, így 2 millió dolgozónak nőnek jövőre az adóterhei, és csökkenhet a nettó bére.

A kormány bejelentését követően a szakszervezetek azt kifogásolták, hogy az átalakítási javaslat a szakszervezetek, munkaadó szervezetek és a kormány közötti érdemi párbeszéd nélkül került a parlament elé.
Kordás László elmondta, nem kizárt, hogy a MASzSz tüntetéseket fog szervezni az adótörvények ellen, de ezt az ügy társadalmi támogatottságától teszik függővé. Elképzelhető, hogy nem a jelenlegi lesz a végső formája az adótörvényeknek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jövő hétfőre és keddre az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozta, az ülésen tárgyalhatnak az adójogszabályokról is.

merce.hu

Follow hrportal_hu on Twitter

Cafeteria: Nem az elnevezés, hanem a kiemelt státusz érzete a fontos

Nehezebb helyzetbe hozta a cafeteriát nyújtó cégeket az adótámogatás megvonásával a jogalkotó, de ezzel azt éri el, hogy a munkáltató más utakat keres a maga és dolgozója számára változatlan célú juttatásai megoldására. Korszakváltásban van a rendszer - állítja Fata László cafeteria-szakértő.tovább..

További cikkek
Sztrájkok nehezítik Belgium közlekedését, de máshol sem vették fel a munkát

Sztrájkok nehezítik a helyközi tömegközlekedést, forgalomlassító demonstrációk okoznak torlódásokat, valamint kohászati üzemek, élelmiszer- és... Teljes cikk

A vállalatok megbecsülik saját dolgozóikat Palkovics László szerint

Elért a gazdaság egy plafont, így munkaerőhiány alakult ki, ezt pedig valahogyan pótolni kell az innovációs és technológiai miniszter szerint. Az... Teljes cikk

Nem fogják érezni a dolgozók a túlóratörvény változását

A Figyelő újságírója szerint nem lesz érezhető változás a túlóratörvény módosítását követően. Teljes cikk

Jelentős béremelést kapnak több szektor dolgozói és a nyugdíjak is emelkednek

Jelentősen emelkedik az ápolónők bére, akiknek a fizetése 2012-2019 megduplázódik, majd 2022-ig további csaknem 70 százalékkal emelkedik - mondta... Teljes cikk

Kirúgták a kukaholding vezetőit

Fél év késés után leadta 2017-es beszámolóját a a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A kukaholdingként is ismert... Teljes cikk