Megjelent: 2 éve

Kétmillió embernek csökkenhet itthon a bére

Nem hallgatták meg Kordás Lászlót, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökét a törvényalkotási bizottság ülésén. A vezető az ország hat legnagyobb szakszervezetének közös álláspontját szerette volna ismertetni. Szerintük az új költségvetési törvény miatt a béren kívüli juttatások adóztatásával a dolgozók átlagosan évi 90 ezer forinttól esnek el.

A bizottságban a kormánypárti képviselők szavazták le, hogy a MASZSZ elnöke elmondhassa álláspontját arról, miért látja veszélyesnek, hogy a cafeteriaelemeknek jövőre emelkednének az adóterhei - írja Mérce.
2019-ben a kormány a SZÉP-kártya kivételével szinte teljesen felszámolná a béren kívüli juttatások rendszerét, így 2 millió dolgozónak nőnek jövőre az adóterhei, és csökkenhet a nettó bére.

A kormány bejelentését követően a szakszervezetek azt kifogásolták, hogy az átalakítási javaslat a szakszervezetek, munkaadó szervezetek és a kormány közötti érdemi párbeszéd nélkül került a parlament elé.
Kordás László elmondta, nem kizárt, hogy a MASzSz tüntetéseket fog szervezni az adótörvények ellen, de ezt az ügy társadalmi támogatottságától teszik függővé. Elképzelhető, hogy nem a jelenlegi lesz a végső formája az adótörvényeknek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jövő hétfőre és keddre az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozta, az ülésen tárgyalhatnak az adójogszabályokról is.

merce.hu

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter