Megjelent: 3 hónapja

Kétműszakos munka

A munkavállaláskor egy nagyon fontos tisztázandó kérdés, hogy hány műszakos munkát vállal az ember.

Az egy műszakos munkarenden kívül felfedezhetünk jó pár állást, melyeket kötelezően vagy ajánlottan lehet akár több műszakban is végezni. Többször előfordul a két műszakos, azonban létezik három, de még négy műszakos munkarend is.
A két műszakos munkarend jelentése, hogy (általában, de nem mindenesetben) hetente változó időbeosztás szerint dolgozik a munkavállaló. Ennek léteznek pozitívumai, de sajnos hátrányai is. A több műszakban végzett munkák nem valóak mindenkinek, nagyon egyénfüggő, hogy elnyeri-e egy adott illető tetszését.
Nem egy olyan terület van (például: turizmus), ahol muszáj több műszakot vállalni. A két műszakos állásban tevékenykedők dolgozhatnak 8, 10, de akár 12 órákat is. Munkák kétműszakban könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

A két műszakos munkarendnek létezik egynéhány pozitívuma:
- időnként jobban be tudja az ember osztani az idejét, mivel lehet egy hétig napközben munkálkodott, de a következő héten meg tudja oldani a nap folyamán elintézendő feladatát (például: elmenni a postára)
- az éjszakai munka esetén a munkavállaló éjszakai pótlékban részesül

Az árnyoldalairól sem szabad megfeledkeznünk:
- a rendszertelenség egyesek számára egészségügyi állapotuk romlását eredményezheti
- az éjszakázás kemény dió, ezért néhányan hajlamosak például kávéfüggőségre, csak, hogy ki tudják húzni valahogy
- a nappali alvás nem minden esetben olyan effektív, mint az éjszakai (sok zavarótényező miatt akár)

Elég sok ilyen állás létezik, amelyek lehetnek nagyon különbözőek is. Mindegyikhez más-más képzettség, tapasztalat és elvárások tartozhatnak.

Gyakran két műszakos munkabeosztásban elvállalható állások:
- raktáros munkatárs
- áruösszekészítő
- recepciós
- gépkezelő operátor
- takarító

A két műszakban dolgozóknak, mivel munkakörük is igen szerteágazó tud lenni, így a fizetés és a különböző juttatások mértéke is nagyban függ az elvállalt munkától.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár