Megjelent: 7 éve

Kivel dolgozik szívesen?

Mindenki olyan embert keres, akinek tűz ég a szemében. A részletek kiderülnek cikkünkből.

Egy kötetlen reggeli beszélgetés közben merült fel a téma: ki, kivel dolgozik szívesen. Négyen ültünk az asztalnál, ügyvezetők, tulajdonosok, mérnök, közgazdász, marketinges, szóval különböző végzettségűek. Mindenkit érdekelt a téma, mindenkinek meg volt a maga véleménye.

Az egyikünk az asztalnál azt mondta, hogy azokat az embereket keresi, akinek tűz ég a szemében! Ez hatott, mind a négyen egyetértettünk, ez a megfogalmazás telitalálat. Mondtunk mindent, legyen önálló, szakmailag profi, kreatív, motivált, de ez a megfogalmazás olyan volt, ami mindent magába foglalt.

De milyen is az, amikor valakinek tűz ég a szemében? Milyen jellemzők összessége gyújtja meg azt a tüzet?
Elkezdtük összegyűjteni, teljesen belefeledkeztünk. Lássuk, mire is jutott a négy ügyvezető tulajdonos, milyen egy ideális kolléga:

Legyen benne hajóterő
A tűz a szemben biztos jele annak, hogy erős késztetése van arra, hogy keményen és sokat dolgozzon. Az ilyen kollégák hajlandóak mindent beleadni egy feladatba. Képesek a jövőbeli sikerre összpontosítani, és menni előre.

Legyen benne bátorság
Ne jöjjön állandóan tanácsért, döntésért a felette vezetőhöz, cselekedjen önállóan. Ne aggódjon, hogy mit gondolnak majd az emberek, mi lesz, ha kilóg a sorból, ha más mint a többiek.

Legyen a célok iránt elkötelezett
Az ilyen emberek tudják, mit akarnak és hajtanak rá, hogy el is érjék. látszólag könnyedén irányítják az életüket és az időt. Konkrétak, megvalósítják naponta amit kitűznek.

Rendelkezzen tudással
Folyamatosan képezze magát, gyűjtse az információkat. Nyitott az újra, és képes naponta megújulni. Olvas, és kérdez olyanoktól, akik tudnak.

Legyen becsületes
Ez nagyon fontos. Legyen őszinte, egyenes és becsületes. Legyen képes felelősséget vállalni az olyan dolgokért, amelyek nem sikerülnek. Legyen képes beismerni: ezt elrontottam, és legyen képes tanulni a hibáiból.

Legyen optimista
Azok, kiknek tűz ég a szemében sohasem kételkednek abban, hogy sikerrel fognak járni. Tudatosan összpontosítanak arra, hogy valami jó fog történni velük és ami talán meglepő, a szerencse rendszeresen melléjük szegődik.

Legyen jó az ítélőképessége
Képesek megérteni a helyzet tényeit mielőtt döntést hoznak. Nyitott elmével, még inkább előítéletek nélkül képesek kiértékelni dolgokat, és nem csinálnak presztízskérdést abból, hogy meggondolják magukat.

Legyen lelkes
Akinek tűz ég a szemében annyira lelkesek azzal kapcsolatban, amit csinálnak, hogy az másokat is a velük való együttműködésre bátorít. A csapat motorja képes lenni erőfeszítés nélkül. Tényleg hisznek abban, hogy a dolgok jól fognak végződni. Nem fogják vissza magukat!

Legyen benne hajlandóság a kockázatvállalásra
Az ilyen emberek talán még a jéghátán is megélnek és képesek legyőzni a kudarc fölött érzett félelmet. Nem félnek a kockázatvállalástól, mert rájöttek, hogy a hibáikból tanulhatnak.

Legyen dinamikus, energikus
Nem ül a fenekén arra várva, hogy majd valami jó történik. Képes maga kezdeményezni egy akciót, egy programot és kész elérni, hogy az meg is történjen! Talán ezt hívjuk önjárónak.

Legyen jó a kommunikációs készsége
Az ilyen emberekben olyan nagy a személyes meggyőződés, hogy jellemzően képesek másokhoz hatékonyan átjuttatni az elképzeléseiket. Kihasználnak minden lehetőséget, hogy elmagyarázzák másoknak az elképzeléseiket.

Legyen perfekcionista
Ne tűrje el a középszerűséget, főképp saját magukban ne, de a környezetben se. Könnyen soha ne elégedjen. Mindig törekeden a jobb teljesítményre.

Legyen nagy a képzelőereje
Azok, akiknek tűz ég a szemében mindenki másnál jobban tudják, hogyan gondolkodjanak új kombinációkban, hogyan lássák a dolgokat más nézőpontból. Jellemzően álmodoznak és soha nem adják fel, használják a fantáziájukat mint a gyerekek és képesek bármit elképzelni új és új megközelítésben. Nem ragaszkodnak görcsösen egy megoldáshoz.

A reggeli végére, elégedettek voltunk, már csak az volt a kérdés, kinek hány ilyen embere van jelenleg. A csodás az volt, hogy mind a négyünk azt mondta van ilyen embere.

Igen, nekem is van, évek óta együtt dolgozunk és büszke vagyok rá!

A beszélgetésben az volt a legjobb, hogy abban is egyetértettünk, hogy képzéssel, odafigyeléssel tűz gyújtható a munkatársak szemében és az bizony főnyeremény egy vállalkozásnak, egy csapatnak!

Nagy Béla
Comline Budapest Kft.
Ügyvezető igazgató
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Etikai ajánlás a munkaalkalmassági tesztekhez

A pandémia hatására a jelenlétre épülő kiválasztási formák a magyar kommunikációs szakmában is átalakultak, a személyes interjúztatás helyett... Teljes cikk

Hogyan változott a nemek közötti egyenlőség a technológiai területen dolgozó nők szerint?

A technológiai területen dolgozó nők 70%-a szerint kiválasztásuk a készségeik, nem a nemük alapján történt. Teljes cikk

Készségeket fejleszt és portfoliót épít az egyetem

Míg régen az egyetemek jelentették a tudás egyetlen forrását, ez ma már nincs így - az információ napjainkban könnyedén hozzáférhető. Éppen... Teljes cikk