Megjelent: 1 éve

Koronavírus: különleges munkaerő-piaci kutatás készül

Tíz magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával készül nagyszabású kutatás a koronavírus munkaerő piacra gyakorolt hatásairól.

images

Napjaink egyik kulcskérdése, hogy milyen trendek és tendenciák fognak kialakulni pandémiás világválság hatásaként a munkaerőpiacon.

A járvány kezdete előtt alig pár hónappal Magyarországon is dübörgött a munkaerőhiány, újabb és újabb kutatási jelentések jelezték, hogy nincs más kiút: emelni kell a béreket és hosszabb távon a robotizáció, illetve a mesterséges intelligencia térnyerése lehet a megoldás.

Ebbe a helyzetbe robbant be a koronavírus-válság, amelynek nyomán ismét megjelent a munkanélküliség réme.

A Humán Szakemberek Országos Szövetség (HSZOSZ), az Országos  Humánmenedzsment Egyesület (OHE) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) kezdeményezésére tíz magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával indul most átfogó felmérés a hatások elemzésére.

A résztvevő intézmények: a Budapest Metropolitan Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Győri Széchenyi István Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, a Soproni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem és a Selye János Egyetem.

"Arra keressük a választ, hogy milyen változásokkal reagál a hazai vállalati/intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlata a koronavírus okozta válság kihívásaira" - nyilatkozta dr. Poór József egyetemi tanár, a kutatócsoport vezetője.

A kutatás elindítását támogató Országos Humán Menedzsment elnöke, Szűts Ildikó hozzátette: a többi között vizsgálják, hogyan befolyásolja a koronavírus-válság a foglalkoztatás helyzetét,
milyen külső és belső hatások érvényesültek ennek során, és az érintett szervezetek vettek-e igénybe külső (pl. kormányzati) segítséget a válság hatásainak a mérséklésére.


Felmérik azt is, hogy hol milyen általános és foglalkoztatással kapcsolatos intézkedéseket hoztak, ezek során mi volt a HR szerepe.

"A hazai gazdaságtudományi oktatás nem épülhet pusztán a más országokban, főleg a fejlett világban tapasztaltakra. Fontosak az első kézből nyerhető információk. A mostani koronavírus válság nagyon sok eddig alkalmazott menedzsment-elméletet és -módszertant tehet kérdésessé" - hívta fel a figyelmet Szabó Szilvia egyetemi docens, a Budapesti Metropolitan egyetem oktatója és szakvezetője.

Szenes Zoltán egyetemi tanár, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke szerint az országos felmérés olyan információkhoz és tapasztalatokhoz segíthet hozzá, amellyel támogatni tudják a Honvédelmi Minisztériumot az állami munkahelyteremtő programban való részvételben, a Magyar Honvédség Parancsnokságát a toborzó és személyügyi rendszerének átalakításában, és a post-COVID időszakra való felkészítésben is.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter