Megjelent: 3 éve

Külföldi munka beleszámít-e a nők 40-be?

Tavasszal kaptam levelet a Kormányhivataltól, amiben igazolják , hogy 31 év 279 napot dolgoztam Magyarországon. Angliában dolgozom 8 év 8 hónapja. Az a kérdésem, hogy, ha kérem a 40 éves nyugdíjba vonulásom, akkor elmehetek-e nyugdíjba? December 18-án leszek 59 éves. Valamint azt is szeretném tudni, hogy kapok-e özvegyi nyugdíjat - a férjem 2010. január 4-én halt meg. Már több mint egy hónapja írtam az interoffice-hoz is, sajnos nem kaptam választ.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A leírtak alapján teljesítheti a nők kedvezményes nyugdíjának feltételeit, miután az EU koordinációs rendeletei alapján az EU tagállamokban szerzett szolgálati/biztosítási időket a jogosultság szempontjából egybe kell számítani. Érdemes kérnie egy hivatalos hatósági bizonyítványt az összesített jogosultsági idejéről a nők kedvezményes nyugdíjához, ezt a következő nyomtatványon teheti meg.

Abban az esetben, ha megállapítják a nők kedvezményes nyugdíjára való jogosultságát, a magyar nyugdíj összege kizárólag a Magyarországon nyugdíjjárulék alapját képező kereseteiből számított nettó havi átlagkeresete összegétől függ majd, az EU koordinációs rendeletei szerint számított módon. Felhívom szíves figyelmét, hogy ha Magyarországon Ön nyugdíjasnak minősül (a nők kedvezményes nyugdíja alapján), akkor az EU összes tagállamában nyugdíjasnak fog minősülni, így Angliában sem szerezhet további szolgálati/biztosítási időt a brit nyugdíjához - érdemes ezt a szempontot is megfontolnia, mielőtt beadná az igényét.

Az ideiglenes özvegyi nyugdíj megszűnését követően csak három esetben éledhet föl az özvegyi nyugdíj, mindegyik esetben csak akkor, ha nem kötött új házasságot az aktuális nyugdíjkorhatára betöltése előtt:

1) ha a férje halálának 10. évfordulójáig Ön betölti az Önre a férje halála időpontjában irányadó nyugdíjkorhatárt (ha Ön 1957-ben született, akkor a nyugdíjkorhatára már 2010-ben is 65 év volt, így 2020-ig ezt nem fogja betölteni, ezért ezen a jogcímen nem éled föl az özvegyi nyugdíja),
2) ha a férje halálának 10. évfordulójáig Ön megváltozott munkaképességűvé válna úgy, hogy az egészségi állapota legfeljebb 50%-os (remélem, erre nem kerül sor…), vagy
3) ha Ön a férje jogán árvaellátásra jogosult legalább 2 gyeremeket (vagy egy fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermeket) nevelne, de erről nem írt.

A nők kedvezményes nyugdíja az özvegyi nyugdíj feléledésére nincs hatással.

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője válaszolja meg. A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News alapítója és szerzője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter