Megjelent: 3 hónapja

Különösen nehéz szülés lesz a 2023-as minimálbér-megállapodás

Különösen nehéz feladat lesz idén a minimálbér-megállapodás tető alá hozása az infláció és az orosz-ukrán háború kiszámíthatatlan hatásai miatt.

Szeptember közepe táján várható új időpont a három oldalú egyeztetésre a jövő évi minimálbérről, miután végül nem tartották meg augusztusban azt a megbeszélést, amelyen a kormány, a munkáltatók és munkavállalók képviselői is részt vettek volna – mondta az mfor.hu-nak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

A munkáltatók arra hajlanak, hogy ne legyenek rögzített, az inflációt és a gazdasági növekedést figyelembe vevő indexálások a megállapodási folyamatban, miután ez elkötelezettséget jelentene a számukról - tette hozzá az érdekképviseleti vezető.

Nem várható az sem, hogy a jelenlegi változó infláció miatt a szokásoktól eltérően ne egy évre, hanem akár fél évre kössék a bérmegállapodást, vagy időközben felülvizsgálják azt. Bár voltak hevenyészett vizsgálatok és próbálkozások arra, hogy esetleg év közben felül kéne vizsgálni a béreket, ilyen jellegű korrekcióra az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint igyekeznek tartani magukat ahhoz, hogy legkésőbb november végén, december elején megszülessen a bérmegállapodás.

Ez azonban idén igen nehéz feladat lesz, hiszen igen komoly inflációt és árnövekedést kell majd megelőlegeznie a megállapodásnak. Továbbra sincs szó külön ágazati minimálbérről, és megtartanák az általános minimálbér és a garantált bérminimum rendszerét is.  

Év közi korrekció akkor lehetséges esetleg, ha kiszámíthatatlan marad az infláció, valamint a háborús helyzet - mondta még Perlusz László.

Abban egyetértettünk, hogy sokéves bérmegállapodást nem fogunk tudni kötni. Olyan mértékű a jelenlegi bizonytalanság, elég csak az inflációt, vagy más külső tényezőt megnézni, hogy több évre csak az alapelvekben és a módszertanban tudunk megegyezni. A bérek mértékéről azonban biztosan csak egy évre születik majd megállapodás - vélte a VOSZ főtitkára.

Tavaly sem volt könnyű dolga a munkaadói és a munkavállalói oldalnak, mire megszületett az egyezség

  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter