Megjelent: 6 hónapja

Legyél menő! Alkalmazz a tesztekhez te is mobiltelefont a kiválasztási folyamatokban!

A távolságtartási kényszer miatt nagyon sok, korábban jól működő szervezeti folyamatot kell átalakítani. Ahogy azt sokan személyesen is megtapasztaltuk a digitális oktatásra való áttérésnél, felértékelődtek az olyan megoldások, amelyek segítségével bármely eszközről tudunk kapcsolódni, feladatokat végezni.

A számítástechnika evolúciójával foglalkozó szakemberek szerint az okostelefonok többek között azért is jelentettek másodfokú változást, mert sokak számára ez volt az első olyan platform, amely segítségével folyamatosan és megfelelő minőségben tudtak csatlakozni az internethez. Egy okostelefon tulajdonosa már számtalan feladatot tud elvégezni anélkül, hogy számítógépbe vagy internet előfizetésbe kellene beruháznia. E mellett a mobil eszköz segítségével rugalmasabban választhatja meg, hogy mikor és hol akar az adott feladattal foglalkozni.

A kiválasztást támogató munkapszichológiai tesztek fejlődésében már évtizedek óta jelen van a számítógépes tesztelés, illetve jó ideje már az online forma is elérhető.

Az AT WORK által forgalmazott Vienna Test System például kifejezetten erős a képességtesztelésben, sok megoldást tartalmaz a kék galléros munkavállalók alkalmasságának vizsgálatára; a fizikai munkakörben dolgozók személyes találkozás nélküli, gyors döntést lehetővé tevő, online, rövid, hasznos, pontos, eszközfüggetlen előszűrése eddig azonban nehézkes volt.

Október elejére azonban elkészült a magyar nyelvű adaptációja két új tesztünknek, amelyek épp erre a kihívásra adnak kiváló választ.

A két megoldás közül az egyik az INT nevet viselő teszt, ami gondolkodási képességet (logikai gondolkodás, verbális megértés, numerikus gondolkodás) mér, amik a legmegbízhatóbb indikátorok közé tartoznak a tanulási készségre, a későbbi beválásra vonatkozóan. A klasszikus intelligencia ezen dimenzióinak méréséhez teljesen meg kellett változtatni az intelligenciamérés korábbi megközelítését és olyan itemeket kellett létrehozni, amelyeknél az összes információ és válaszopció elfér egy telefonkijelzőnyi helyen.

A másik új fejlesztés a TACO nevet viseli, és koncentrációs képességet, figyelmet mér. A mindössze 8 perc kitöltési idejű teszt a legtöbb gyártó-termelő cég direkt munkakörében kulcsfontosságú dimenziókról ad megbízható eredményt - és még kifejezetten szórakoztató is.

A két teszt kiegészíthető a szintén platformfüggetlen BFSI nevű személyiségteszttel, ami a BIG5 modellen alapuló személyiségvonásokat (Extraverzió, Lelkiismeretesség, Nyitottság, Együttműködés, Érzelmi stabilitás) méri.Mindhárom teszt mobiltelefonra, tabletre és számítógépre is optimalizált, azaz személyes jelenlét nélkül is jó eséllyel a jelöltek mindegyike technikai akadály nélkül ki tudja tölteni, gyors és megbízható információval segítve a kiválasztási folyamatot.

Érdeklődjön platformfüggetlen megoldásainkról (https://www.atwork.hu/kapcsolat/ ), próbálja ki őket és igény esetén örömmel összekötjük a teszteket már gyakorlatban alkalmazó partnerünkkel is!
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A FELNŐTTKÉPZÉS NEM ÁLLT LE, CSAK ÁTALAKULT

A SALDO egy szakmai közösség is, nem csak 4 fal és egy iskolapad Teljes cikk

Mi történik egy menedzserszűrésen?

Bár a koronavírus-járvány némileg háttérbe szorította őket, a szűrővizsgálatok rendkívül fontosak a betegségmegelőzés szempontjából. Az... Teljes cikk

HR-outsource kompromisszumok nélkül

Az idei évnyitás még a szokásosnál is nehezebb volt, mert a jövedelem- és járulékigazolások kiadása, a cafeteria nyilatkozatok kitöltése mellett... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek