Megjelent: 2 éve

Magyarország: 281 ezer munkanélküli eddig

Februárról márciusra 17 ezer fővel nőtt a munkanélküliek száma, összesen 281 ezer ember keres állást - derül ki az NFSZ legfrissebb adataiból.

Egyelőre mérsékelt emelkedés tapasztalható a munkanélküliek számában, de már érezhetőek a koronavírus-járvány negatív hatásai.

Márciusban 281 ezerre nőtt az álláskeresők száma Magyarországon, a februári adathoz képest ez 17 ezer fős növekedést jelent - írja a Portfolio a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján közzétett adatokra hivatkozva.

A leépítések tehát megkezdődtek, azonban az előző év azonos időszakához képest egyelőre csak mérsékelt emelkedést (3 ezer fős növekedést) mutatnak az adatok. Az álláskeresők aránya az aktív népességhez képest márciusban 6 százalékra emelkedett az előző havi 5,7 százalékról.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még április elején 30-40 ezres növekedést prognosztizált márciusra. Akkor azt mondta, áprilisban naponta további 4000-rel emelkedik majd a munkanélküliek száma.

Az NFSZ most publikált statisztikái szerint majd minden korosztályt érintenek az elbocsátások, a legnagyobb, mintegy 5000 fős havi emelkedés azonban az 55 év feletti csoportban történt.

Ezúttal is főként az alacsony végzettségűek veszítették el az állásukat, esetükben mintegy 9000-rel nőtt a munkanélküliek tábora. A felsőfokú papírral rendelkezők közül egyelőre alig kerültek utcára.

Az ágazatok szerinti munkanélküliekre, illetve a tartósan és nem tartósan állástalanokra vonatkozó adattáblák és elemzés egyelőre nem elérhető.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Már csak lassú növekedés jöhet a foglalkoztatottságban

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint feszes marad a munkaerőpiac. Teljes cikk

Európai minimálbért és igazságosabb szja-rendszert ígér az ellenzék

Az szja-rendszer átalakítása, az európai minimálbér bevezetése, a vállalkozók esélyegyenlőségének megteremtése és a korrupció visszaszorítása... Teljes cikk

Az elmúlt harminc évben csak egyetlen hónapban volt kevesebb álláskereső a mostaninál

Csak 2019 decemberében volt kevesebb regisztrált álláskereső Magyarországon a mostaninál. Teljes cikk