kapubanner for mobile
Megjelent: 13 éve

Már idén sokan választhatják a Széchenyi Pihenőkártyát

Sikerként értékeli az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP) bevezetésének eddigi két hónapját -– hangzott el a vállalat keddi sajtó-háttérbeszélgetésén.

images

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. bejelentette, hogy új szolgáltatásának köszönhetően már a kisebb szálláshelyek is könnyedén, POS terminál, vagy online foglalási rendszer nélkül tudják elfogadni az OTP Széchenyi Pihenőkártyákat a szolgáltató honlapján keresztül.

"Az OTP Széchenyi Pihenőkártya bevezetését követő első két hónap tapasztalatai pozitívak: mind a munkáltatói, mind pedig az elfogadóhelyi oldalról kedvező fogadtatásban részesült a termék" - összegezte Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója kedden, a legújabb cafeteria-elem bevezetésével kapcsolatos háttérbeszélgetésen.

A cég vezérigazgatója szerint az idei év elsődleges célja a kártya hatékony működéséhez szükséges hálózat kiépítése, megfelelő számú partneri keretszerződés megkötése, illetve a lehető legszélesebb körű elfogadóhelyi hálózat létrehozása. A Pénztárszolgáltató várakozásai szerint a SZÉP kártyára utalt juttatást tömegesen a jövő év során használják majd a munkavállalók, de már idén számos munkáltató fizeti erre az üdülési támogatások fennmaradó részét.
"Az elfogadóhelyek eddig is élénken érdeklődtek az OTP SZÉP kártya iránt, amit jól bizonyít, hogy alig két hónap alatt több mint 600 partneri szerződést sikerült megkötnünk, és várakozásaink szerint ez a szám hamarosan meghaladja az ezret" - számolt be az eddigi eredményekről Fodor Imre, a SZÉP kártya hálózatának kiépítéséért felelős vezető tanácsadója.

"Tegnap este megkezdtük a tesztüzemét az OTP SZÉP kártya honlapján elhelyezett virtuális pénztárnak. Ez a legújabb fizetési mód, amely elérhetővé válik szerződött szolgáltató partnereink számára, így több ezer, internetkapcsolattal rendelkező szálláshely felé nyitjuk meg az utat a SZÉP kártya egyszerű és biztonságos elfogadása előtt"- emelte ki Fodor Imre.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a korábbi években jelentős tapasztalatot szerzett az elektronikus alapú cafeteria-juttatások piacán a Cafeteria kártya hálózatának kiépítése során - hangzott el a beszélgetésen. A cég most ezt a tapasztalatot szeretné felhasználni annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körben, a legnagyobb elfogadóhelyi hálózattal kínáljon minőségi szolgáltatásokat ügyfelei számára országszerte.

Fata László, a Cafeteria Trend Magazin szakértője előadásában elmondta: "A munkáltatók várják, hogy egyszerűbb adminisztrációval működhessen a cafeteria rendszerük, és jól használható kártyák kerüljenek a munkavállalóik kezébe. Egy ilyen kártya két fő jellemzője, az egyszerű felhasználhatóság és elegendő elfogadóhely."

Az OTP Széchenyi Pihenőkártyáról

A Széchenyi Pihenőkártya egy elektronikus utalvány, amely a hazai cafeteria-rendszerben az üdülési csekket váltja fel. A kártya jelenleg szálláshely-szolgáltatásra illetve szálláshely-szolgáltatás igénybevételével együttesen egyéb szolgáltatásokra (éttermi vendéglátás, belföldi utazásszervezés, humán-egészségügyi ellátás, múzeumi tevékenység, vidámparki, szórakoztatóparki tevékenység, testedzési szolgáltatás) használható.

 • A juttatás éves szinten munkavállalónként 300 ezer forintig adható kedvezményes adózás mellett (19,04 százalék).
 • A Széchenyi Pihenőkártya rendszerében a főkártya a munkavállalók számára ingyenes, míg a társkártya díjköteles a vonatkozó kormányrendelet szerint.
 • A munkáltatók számára a rendszer használata, például a juttatás folyósítása munkavállalóik felé a szolgáltatón keresztül, szintén díjmentes.
 • A kártya egyik nagy előnye, hogy használatával megszűnik a "kényszervásárlás": tulajdonosa forintra pontosan annyit fizethet, amennyibe a szolgáltatás került. Ugyanakkor a kártya elvesztés esetén letiltható, pótolható, így annak utalványkészlete nem vész el.
 • Az egyéni nyilvántartásokban feltöltött utalvány nem jár le az év végén, a juttatás a feltöltés évét követő év december 31. napjáig felhasználható.

  Az OTP SZÉP kártya honlapján 2011. augusztus végén elindult online fizetés segítségével az elfogadóhelyek már három különböző kártyahasználati mód közül választhatnak, attól függően, hogy milyen infrastruktúrával rendelkeznek. A kártyát az ügyfelektől elfogadhatják POS-terminálon keresztül, vagy a saját szállásfoglalási rendszerükbe integrált webshopban, illetve a SZÉP kártya saját honlapján kínált virtuális pénztárba bejelentkezve is.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
  További cikkek
  Levonás jöhet a SZÉP Kártyákra! - Erre a határidőre érdemes figyelni!

  Az új szabályt a munkavállalónak és a munkáltatóknak is figyelembe kell venniük. Teljes cikk

  5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon

  A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi "alvó pénz" ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál. A kártyákon... Teljes cikk

  Melyek a legnagyobb egészségpénztárak?

  Három nagy szereplő határozza meg az egészségpénztárak piacát. A tavalyi évben mind taglétszámban, mind vagyonban nőtt a piac. Kik a nagy... Teljes cikk