Szerző: Szarka Dóra
Megjelent: 11 éve

Megtudhatja, melyik angyal őrködik munkája felett

A spirituális tanok szerint az angyalok nemcsak a saját életünk és szeretteink felett őrködnek, hanem a hivatásunkat is vigyázzák, és minden egyes megpróbáltatásunk során mellettünk állnak és segítenek nekünk. Cikkünkben bemutatjuk a munka őrangyalát és a különféle szakmákhoz szorosan kapcsolódó angyalokat.

A tanok szerint lelkünk csak úgy tud fejlődni, ha a meglévő képességeinket a lehető legjobban kamatoztatjuk, illetve újakat tanulunk. Olyan hivatást kell választanunk tehát, amelyben kiteljesedhetünk, örömünket leljük és egyben fejlődni is tudunk. Ha azonban nem szeretjük, unjuk a munkánkat, akkor ez annak a biztos jele, hogy nem a saját utunkon járunk.

Metatron a karrierért felelős arkangyal, sokak szerint Isten angyalai közül a leghatalmasabb. Nevének jelentés: Istenhez hasonlatos vagy a nevem Őbenne van. Gyakran ábrázolják írótáblával és madár- vagy golyóstollal, ragyogó öltözékben. Metatron a judaizmusban, az iszlámban és néhány keresztény irányzatban is fellelhető.
A szellemi tanok szerint nem nehéz kitalálni, mikor tértünk le a személyes utunkról: ha például megérkezünk a munkahelyünkre és elfog minket a pánik, az azt jelzi, hogy nem a megfelelő pályán vagyunk. Az a mi igazi hivatásunk, amelyet ingyen is boldogan végeznénk, ha a pénz nem számítana. Ha nem élvezzük igazán jelenlegi munkánkat, - kérjük az angyalok segítségét, mutassák meg, mi az igazi feladatunk.

Metatron arkangyalhoz, a karrier angyalához bármilyen foglalkozás kapcsán fordulhatunk, vannak azonban különféle hivatásokhoz, szakmákhoz szorosan kapcsolódó angyalok is. Az angyalok nevét és a hozzájuk kötődő foglalkozásokat alább olvashatja.

Angyal neve - és a foglalkozás típusa

 • Ariel: Állatokkal, madarakkal kapcsolatos foglalkozások
 • Chamuel: Kreatív foglalkozások, úgy mint formatervezés, előadóművészet, képzőművészet, építészet, stb.
 • Gábriel: Kommunikáció
 • Haniel: Miszticizmus, spiritualitás
 • Metatron: Könyvtárosság, könyvelés, írás
 • Mihály: Védelmező foglalkozások, katonaság
 • Raguel: Adminisztratív munkák, jog, tanácsadás, harmóniateremtéssel kapcsolatos hivatások
 • Rafael: Gyógyítás, ápolás, terápia
 • Raziel: Tudomány, innovációk, tanulmányok
 • Sariel: Tanácsadás, tréningek, tanítás
 • Uriel: Meteorológia, környezetvédelem
 • Készíthetünk magunknak 'karrieroltárt', akár a munkahelyünkön is. Megteszi az ablakpárkányon, vagy az íróasztalunk egyik sarkában, a cél úgyis az, hogy a figyelmünket még inkább a szándékunkra, az áhított foglalkozásra irányítsuk. A karrieroltáron helyezzük el a vágyott hivatásunkra jellemző tárgyakat. Ha például az áhított foglalkozásunk utazással kapcsolatos, tegyünk ki egy játékautót. Végül kiegészíthetjük a kompozíciónkat egy angyalszobrocskával. Karrieroltárunkat mindig tartsuk tisztán, hiszen így aktualizálhatjuk angyalaink számára álomfoglalkozásunkat.

  Forrás: Jacky Newcomb: Angyali titkok, Bioenergetic Kiadó, Budapest, 2011

  FEOR-kereső a HR Portálon és FEOR-számok listája foglalkozás-keresővel.
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek