Megjelent: 3 hónapja

Mennyit keresnek a katonák? - itt a bértáblázat

A Magyar Honvédség kommunikációs referensétől kaptunk egy részletes kimutatást, mennyi pénzt kereshetnek azok az álláskeresők, akik katonának állnak. Érdemes az összegekhez hozzászámolni a cafeteriát is, ami legénységi katonáknál ingyenes szállást is jelent.

images

images

Előző cikkünkben Demkó Csaba munkáját mutattuk be "Szakmák egy napja" című sorozatunkban. Ő húsz éve katona, most a szekszárdi toborzóirodában dolgozik. Nemsokkal a cikk publikálása után kaptunk egy részletes bértáblázatot a katonai illetményekről a Magyar Honvédségtől, melyet ezúton közlünk.

A kezdő illetmény (fizetés) összegei 2020-ban


1.) A szerződéses altiszt és tiszt minimálisan elérhető havi összilletmény adatai (Ft) a kezdő rendfokozatokban:
Bérek a Honvédségnél

a) A honvédelmi szolgálati díj a szolgálati idő előrehaladtával (kétévente bruttó 2.676 Ft-tal) és meghatározott időnként letehető sikeres fokozati vizsgák függvényében növekszik (altisztek esetében bruttó 4.460 Ft és bruttó 11.150 Ft között, tisztek estében bruttó 6.690 Ft és bruttó 13.380 Ft között). Ez utóbbit nevezzük horizontális karrierútnak.

b) A nettó illetmény számításába a gyerekek számát nem vették bele. A jelenleg hatályban lévő adózási szabályoknak köszönhetően növekvő gyerekszámhoz növekvő nettó illetmény tartozik ugyanazon bruttó illetmény alapul vételével.

Ahogyan a fenti táblázatban is látható egy őrmester (altiszt) nettó 226 ezer forintot vihet haza, míg egy hadnagy (tiszt) 274 ezer forintot.

2.) A szerződéses legénységi állományú katona által minimálisan elérhető havi összilletmény adatai (Ft)


Bérek a Honvédségnél

a) A szerződéses legénységi állományú katona az első évben közkatonaként teljesít szolgálatot, ezt követően az általa betöltött beosztáshoz rendszeresített rendfokozatnak megfelelően alakul az illetménye.

b) A honvédelmi szolgálati díj a szolgálati idő előrehaladtával (kétévente bruttó 2676 Ft-tal), és a szolgálati viszonytól kezdődően meghatározott időnként letehető sikeres fokozati vizsgák függvényében növekszik (bruttó 4460 Ft és bruttó 8920 Ft között).

c) A legénységi kiegészítő illetmény a legénységi állomány Magyar Honvédség iránti elkötelezettségének anyagi elismerési formája. Ez biztosítja, hogy az érettségivel vagy annál magasabb iskolai végzettséggel legénységi katonáknak legalább bruttó 244.443 Ft-os összilletménye legyen. Annak a legénységi katonának pedig, akinek érettséginél alacsonyabb az iskolai végzettsége, beosztási szinttől függően, emelkedő mértékben legalább bruttó 200.000-244.443 Ft közötti összilletmény kerüljön megállapításra.

Ezen összegeken felül a legénységi állomány is egyedi munkaerő-piaci pótlékra jogosult bruttó 33 450 - 37 910 Ft közötti összegben.

d) A nettó illetmény számítása során gyermekszám nem került figyelembe vételre. A jelenleg hatályban lévő adózási szabályoknak köszönhetően növekvő gyerekszámhoz növekvő nettó illetmény tartozik.

Ahogyan a fenti táblázatból kiderül a szerződéses legénységi állományú katonák nettó bére 169 ezer és 204 ezer között mozog (cafeteria és gyerekek után igénybe vehető kedvezmények nélkül).

Béren kívüli juttatások: Szép Kártya, ingyenes szállás, utazási támogatás


A legfontosabb plusz juttatások: minden hivatásos és szerződéses katonát megillet 12 ezer Ft Szép kártya hozzájárulás, a legénységi katonáknak ingyenes laktanyai elhelyezést tudnak biztosítani, az altisztek/tisztek pedig jogosultak albérleti támogatásra. Ezenkívül utazási költségtérítés és különböző családtámogatások is megilletik a katonákat.
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! - Ingyenes A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Három év alatt több mint harmadával csökkent a minimálbért keresők száma

2017-ről 2020-ra 35 százalékkal, 250 ezer alá csökkent a minimálbéren foglalkoztatottak száma. 2010 óta a legalacsonyabb bér a visegrádi országok... Teljes cikk

Félmilliós jutalom a pedagógusoknak: decemberben érkezik az első részlet

Decemberben és jövő februárban érkezhet meg az érintettekhez a Kásler Miklós által nyáron bejelentett 500 ezer forintos támogatás. Teljes cikk

Elfogadták az új kata szabályozást, jön a büntetőadó 3 millió felett

Bár mindössze a katázók 8 százaléka lehet trükköző, minden kisadózót sújt az a büntetőadó, amelynek bevezetését az őszi adócsomaggal együtt... Teljes cikk