Megjelent: 4 éve

Mi alapján számolták ki az özvegyi nyugdíj korrekciót?

1993. novemberétől 2 árvára tekintettel kaptam az özvegyit.1998-ban házasságkötés miatt megszűnt, de 1999-ben elváltam és feléledt. Az árvaellátás folyósítása alatt betöltöttem az 55. évem, így végig kaptam 2017 december 28-ig, amikor nyugdíjba mentem. A nyugdíjelőlegem alapján 68000 Ft, de kiszámolták, hogy 2016-ban 64060 Ft lett volna a nyugdíjam. Ennek 30 %-a emeléssel 19 530 Ft+ 11 880 Ft özvegyi nyugdíj korrekció: 34960 Ft-ot kaptam. A végleges nyugdíjam 113910 Ft lett, az özvegyit nem számolták újra 19530 Ft maradt és elvették a 11880 Ft korrekciót is. Szerintük ez számomra kedvezőbb. 71410 Ft 60 %-osból hogyan lesz 19530 Ft ami 30 %-os. Ha 1998-ban megszűnt, 1999-ben feléledt azóta jár folyamatosan, akkor mi alapján kellett volna kiszámolni a 30%-ot? Hogyan maradhatott a 2016-os nyugdíjelőleg alapján számolt összeg, miért nem számolták újra a tényleges nyugdíjam után és miért vették el a korrekciót is?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A kérdésével célszerű az özvegyi nyugdíját megállapító hatósághoz fordulnia, mert a megadott adatok nem elegendőek a kérdés megválaszolásához.

A következő általános szabályokat kell figyelembe vennie:

1) Az özvegyi nyugdíj összege nem az özvegy nyugdíjától függ, hanem az elhunyt azon öregségi nyugdíjának összegétől, amely az elhalálozás időpontjában megillette (ha már nyugdíjas volt, amikor meghalt), vagy amely megillette volna. A Tny. (a nyugdíjtörvény, azaz az 1997. évi LXXXI. törvény) 50.§ (2) bekezdés b) pontja szerint a 47. § (2) bekezdés a)-b) pontja szerinti feltétellel rendelkező (azaz korhatárát betöltött vagy megváltozott munnaképességű) és egyidejűleg saját jogú nyugellátásban részesülő, továbbá a 47. § (2) bekezdés c) pont szerinti feltétellel rendelkező (azaz legalább két, az elhunyt jogán árvaellátásra jogosult gyermeket, vagy egy fogyatékos vagy tartósan beteg, árvaellátásra jogosult gyermeket nevelő) özvegy esetében harminc százaléka annak az öregségi nyugdíjnak, amely az elhunytat halála időpontjában megillette, vagy megillette volna.

2) A TnyR. (a nyugdíjtörvény végrehajtási rendelete, 168/1997. (X.6.) Korm.rendelet) 90.§ (3) bekezdése szerint az, aki az 1998. január 1-je előtt hatályos rendelkezések szerint özvegyi nyugdíjban részesül, a saját jogú nyugellátása megállapításának időpontjától kezdődően jogosult a Tny. 50. § (2) bekezdés b) pont szerinti özvegyi nyugdíjra. Ha számára kedvezőbb, választhatja a saját jogú nyugellátás és az özvegyi, baleseti özvegyi nyugdíj együttfolyósítását a Kormány rendeletében meghatározott összeghatárig (idén 91.080 Ft/hó ez a határ: vagyis ha az Ön saját nyugdíja eleve magasabb ennél az összeghatárnál, akkor csak azt célszerű választania, hogy a saját nyugdíja mellett külön folyósítsák a 30%-os mértékű özvegyi nyugdíját).

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője válaszolja meg. A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News alapítója és szerzője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Férfiként 40 év után elmehetek nyugdíjba?

Lassan 15 éve a főállásom mellett, másodállásban dolgozom. Az első év 4 órás munkaviszony volt utána 6 órás most 5 éve pedig már 8 órás a... Teljes cikk

Jár-e még a korkedvezmény, ha valaki olyan munkakörben dolgozott?

Olajbányász munkakörben dolgoztam fúrótoronynál 6 évet. Tudtommal, aki korkedvezményre jogosító munkakörben dolgozott, 3 év után is jár 1 év korkedvezmény. Teljes cikk

Beleszámít-e a nők 40-be a szakmunkás képzőben kapott jövedelem?

A nők 40 nyugdíjba beszámít-e a 3 év szakmunkásképző (szakmunkás tanuló munkabérrel) ez van feltüntetve az adategyeztetésnél, és hogy nem... Teljes cikk