Megjelent: 4 éve

Milyen kérdésekkel lephetik meg a női jelentkezőket az állásinterjún?

Se szeri, se száma a neten felkutatható interjúztatási technikáknak: mélyinterjú, stresszinterjú, csoportos interjú, és akkor az esetleges próbafeladatok tömkelegét még számításba sem vettük. Olykor pedig néha egészen meglepő, sőt kifejezetten a magánszféra körébe tartozó kérdéseket is feltesznek az interjúztatók.

images

images

Friss házas? Mikorra terveznek kisbabát?

Jóllehet, logikusnak tűnhet a potenciális munkáltató érdeklődése, elvégre a kieső munkaerőt pótolni kell, mégsem ítélheti meg ez alapján a pályázót. Kulcsár Zita, a HRN Talent igazgatója a következőket javasolja arra az esetre, ha mégis a terítékre kerülne ez a „forró téma”: „Amennyiben az adott szervezetről közismert, hogy rugalmas a hozzáállása az atipikus foglalkoztatási formákhoz és több családbarát kezdeményezést is felkarolt, úgy a pályázó nyíltan beszélhet gyermekvállalási terveiről. Ilyenkor a bizalomépítés céljából érdemes hangsúlyozni, hogy időben szólni fog és otthonról is támogatni fogja a vállalatot.” Ha azonban nagyon negatív hozzállást tapasztal, a humor eszközéhez lehet folyamodni: „ha ismerné a hátteremet, fel sem tenné a kérdést”.

Kisgyerekes? Egyedülálló? Ki vigyáz akkor Petikére, ha túlórázni kell?

Szomorú igazság, hogy több munkáltató úgy retteg a kisgyermekes anyukáktól, mint sokan a tűztől. Elfelejtik, hogy az anyukák többsége, ez igazolt tény, hálás munkatárs, bizonyítani szeretne és sokkal lojálisabb a céghez. Fontos tudni, hogy a magánéleti kérdéseket nincs joga firtatni az interjúztatónak, úgyhogy érdemes semleges válasszal kitérni a kíváncsiskodás elől, esetleg „elpasszolni” azzal, hogy ez milyen értelemben fontos a betöltendő pozíció kapcsán?

Nagyon fontos, hogy hasonló helyzetekben ne alakuljon ki konfrontáció az interjúztató és a pályázó között. Az alapos felkészültség növeli a magabiztosságot és segít a jelöltnek a kellemetlen szituációk kezelésében.

Hm… Pontosan hány éves is ön?

Kifejezetten diszkriminatív, ha valaki életkor alapján szűri meg a potenciális jelölteket. Sok esetben sújtja hátrányos megkülönböztetés a negyven pluszos korosztályt, de a fiatal pályakezdők helyzete sem könnyű. Kulcsár szerint kivédhető az erre irányuló kérdés, ha az álláskereső azt válaszolja, hogy az önéletrajzából kirajzolódó karrierútból és a tanulmányaiból kikalkulálható az életkora, amiből egyben kiderül, hogy releváns szakmai tapasztalattal rendelkezik a megpályázott álláshoz.

Jézus vagy Buddha?

Talán elsőre furcsának hathat, de még akár vicc formájában is előkerülhet a vallási meggyőződés kérdése. Hacsak nem felekezethez, egyházhoz vagy egyéb vallási intézményhez kívánunk pályázni, észben kell tartani, hogy a vallás szigorúan magánügy.

Jobb vagy bal?

Egy politikailag olyannyira túlfűtött országban, mint Magyarország, megjegyzések, félmondatok formájában is akarva-akaratlan kiderülhet, milyen meggyőződést preferál vagy vár el az adott cég képviselője. Semmiképp se menjünk bele, könnyedén üssük el azzal, hogy nem érdekel bennünket a politika.

Mi a csillagjegye? Miért sárga a taxi?

Az interjúztató habitusától és szakmaiságától függően belefuthatunk igazi hajmeresztő kérdésekbe is. Egy hölgy arról panaszkodott, hogy azért néztek rá negatív szemmel, mert a csillagjegye Ikrek, és az nem illik a potenciális főnöke aszcendenséhez. Egy másik fiatal szakembert azzal borítottak ki, hogy oda nem illő kérdésekkel bombázták percen át: ön szerint miért sárga a taxi? Kutya- vagy macskapárti-e ön? Hova szeret ülni az asztalnál?

A Jobline Női Karriernapon előadások és szemináriumszerű meetupok mellett egyéni ingyenes tanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők, ahol többek közt megtudhatják, mi a teendő, ha egészen váratlan vagy netán jogilag aggályos témákat firtató kérdéseket szögeznek nekik az állásinterjún.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jó hír! Nem rúgják ki az embereket a cégek a bértámogatás lejárta után

A koronavírus-járvány okozta tavaszi sokk után tartósnak bizonyult munkaerő-piaci fordulat következett be, a foglalkoztatás újra élénkül, a... Teljes cikk

Felforgatta a cégvezetők prioritáslistáját a Covid-19

A koronavírus-járvány hatására gyökeresen átalakult a világ nagyobb vállalatvezetőinek legfontosabb kockázati rangsora, és első helyre ugrott a... Teljes cikk

GKI: egyre nagyobb a munkanélküliségtől való félelem

A lakosság októberben saját pénzügyi helyzetének alakulását szeptemberhez képest rosszabbnak érzékelte. A munkanélküliségtől való félelem... Teljes cikk