Megjelent: 3 éve

Minőségi munkahelyeket teremt egy üzleti szolgáltatóközpont Szegeden

Fontos mérföldkőhöz ért a tavaly ősszel elindított SSC (Shared Service Center) Szeged Program. A BP olaj-és gázvállalat a városban nyitja meg legújabb, az egész világra kiterjedő ügyfélszolgáltatásokat nyújtó kirendeltségét. A cég ötszáz, idegen nyelveket magas szinten beszélő diplomás fiatalnak ad munkát - áll a portálunknak eljuttatott sajtóanyagban.

images

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Bölcsészettudományi Kara, illetve a helyi szolgáltatóipar képviselőinek összefogásával életre hívott SSC Szeged Program a BP letelepedésével egy komoly mérföldkőhöz érkezett - írják sajtóanyagjukban. Ez azt is bizonyítja, Szegeden sikerült megteremteni az üzleti szolgáltatóközpontok helyi működéséhez szükséges feltételeket.

Ezek kialakításához az elmúlt egy évben számos területen zajlottak fejlesztések. Beindult az irodaházak építése. Jelenleg is több projekt fut, aminek köszönhetően két éven belül 30 ezer négyzetméternyi, a legmodernebb infrastruktúrával ellátott iroda várja majd új bérlőit.

Emellett idén szeptemberben a betelepülő SSC-k igényeire, elvárásaira szabott képzés is indult a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán.

A felmérések alapján a szektort dinamikus fejlődés jellemzi. A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) adatai szerint egy év alatt 9 százalékkal bővült a foglalkoztattak száma a 30 magyarországi üzleti szolgáltató központban, és így ezekben összesen több mint 40 ezren dolgoznak már idehaza.
A program részeként rendszeresen SSC témájú szakmai programokat szerveznek, hogy a potenciális munkaerő megfelelő ismeretekkel rendelkezzen az iparágról. Emellett szorosan együttműködnek a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel.

Az eddig elért eredmények további munkára sarkalják az SSC Szeged Program képviselőit, így Szeged Önkormányzata a szakmai partnereivel közösen szeptember 28-án Nemzetközi Befektetés-ösztönzési Konferenciát szervez Szegeden, az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter