Megjelent: 2 éve

Mit szólna, ha hat órát kellene ingáznia?

Magyarországon szinte elképzelhetetlen, hogy valaki napi hat órát ingázzon a munkába. Kínában olyan magasak a fővárosban a bérleti díjak, hogy a munkavállalók akár napi hat vagy több órát is utazással töltenek - írja a Kívül tágasabb blog.

Vannak olyanok is, akik több időt töltenek a munkába járással, mint magával a munkával. A 39 éves marketingmenedzser, Zhang Xia Pekingben dolgozik és Yanjiaóban lakik, naponta 6 vagy rosszabb esetben akár 9 órát tölt ingázással - írja a blog.

Pekingben a világon a legdrágábbak az albérleti díjak, a fizetés akár 1,2-szeresét is elérhető. Vásárolni szinte lehetetlen, az utóbbi években 28-szorosára emelkedtek az ingatlanárak.

Egy órát majdnem mindenki eltölt ingázással, de vannak akik sokkal többet. Sokan tanulással, online tanfolyamok elvégzésével töltik az időt.

Az is előfordul, hogy nyugdíjasok már hajnalban várják a buszt, de nem szállnak fel, csak foglalják a helyet unokáiknak, gyermekeiknek, akik így felférnek a reggeli járatokra.

Fotó:Pixabay
Kívül tágasabb
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter