Megjelent: 4 éve

Mitől lehet szakértő egy bérprogram? És mitől is szakértő egy bérszámfejtés szolgáltató?

A PIRAMIS™ humán szakértői rendszerünkkel kapcsolatban kiállításokon, szakmai egyeztetéseken többször szembesülünk ezzel a kérdéssel. A válaszunk minden esetben ugyanaz: a bérprogramunkban, beosztástervező megoldásunkban és egyéb szoftvertermékeinkben igyekszünk olyan automatizmusokat elhelyezni, amelyek figyelik - amennyiben ez lehetséges - a felhasználó által rögzített adatok és a vonatkozó jogszabályok közötti összefüggéseket és hiba, eltérés esetén jeleznek. Tehát jeleznek, ha hiányos, rosszul megadott az adat, ezáltal nem csak egy egyszerű bérprogramot kap munkaeszközéül a bérszámfejtő, vagy HR-es munkatárs.

A PIRAMIS™ bevezetését követően egy virtuális szakértő segítő figyeli a rögzített adatokat, és amikor szükséges figyelmezteti, a bérszámfejtő pedig saját szakértelmére támaszkodva eldöntheti, az általa megadott adat javítandó-e?

A bérszámfejtés egy olyan terület, amely folyamatosan változó jogszabályi környezettel „terhelt”. Már-már közhely, hogy a bérügyviteli szakemberek folyamatos képzése elengedhetetlen, így évek óta megfigyelhető trend, hogy a vállalatok fontolóra veszik a bérügyvitel kiszervezését.

Betonbiztos terveket tud semmissé tenni egy bérszámfejtő kiesése a munkából, akár a bérek kifizetését, adatszolgáltatások határidőre beadását veszélyeztetheti, nem ritkán jelentős bírságvonzattal.


A vállalatok a hasonló kiszámíthatatlan helyzetek óriási biztonsági kockázatát csak túlméretezett, túlbiztosított munkaerő foglalkoztatással védhetnék ki, ami nyilvánvalóan irreális, óriási többletköltséget felemésztő felesleges, túlzó reakció lenne.
Az új belépő bérszámfejtő hiába felkészült a szakmai és jogszabályi ismeretekből, nem ismeri a vállalati sajátosságokat, kollektív szerződést, a munkáltatója által alkalmazott bérprogramot.

Mit jelent ez? Biztosan pár hónapnyi betanulási időszakot, ameddig nincs garancia az addig megszokott minőségű bérügyviteli feladatvégzésre.

Ilyen helyzetekben keresik meg a bérszámfejtési szolgáltatókat, akik biztos, kiszámítható feladatvégzést ígérnek, a tevékenységre plusz biztosítékként még felelősségbiztosítást is tudnak felmutatni.

Miben több az L-SOFT szolgáltatása, amitől a bérszámfejtés szakértője lehet?

A PIRAMIS™ rendszerünkkel számfejtő munkatársaink abban a kivételezett helyzetben vannak, hogy közvetlen munkatársaik a bérprogram fejlesztői. Az ügyfelek kapcsolattartói érezhetik, hogy munkatársaink „bennfentes információkkal” rendelkeznek, a szoftvertudásuk a fejlesztések leszállításával egy időben közvetlen kapcsolaton keresztül frissül.

Az ügyfél által elvárt mértékben vesszük át bérügyviteli feladatait, és ugyanilyen mértékben tudunk hozzáférést biztosítani felhasználóinak az adatbázisához. Szeretné, ha bármikor olyan listákat kérdeznének le, amilyenre éppen szükségük van? Erre is megoldás lehet például a lehetőség.

Az egyedi igények alapján testre szabható az a PIRAMIS™ rendszer a vállalatok számára, amellyel a bérszámfejtés szolgáltató munkatársaink dolgoznak. Nem kell megalkudni egy-egy stratégiai jelentőségű elvárás esetében, mivel lehetőséget adunk a megvalósításra.

Az ügyfél IT biztonsági kockázatára is tekintettel vagyunk, mivel saját hoszting szerverünkre otthoni internet kapcsolaton keresztül is beléphetnek az ügyfél munkavállalói, hogy nyilatkozzanak a cafeteria juttatásaikról, vagy megnézzék például a fizetési lapjaikat.
És ha már az önkiszolgáló webes megoldásokról van szó, a PIRAMIS™ bérszámfejtési szolgáltatásunk ügyfelei külön díj megfizetése nélkül kaphatják meg a webes Önkiszolgáló HR megoldásunkat. Ez nem alkalmi akció, évek óta tartó értékesítési gyakorlat az L-SOFT-nál.

Bérszámfejtés szolgáltató üzletágunk jelentős kapacitással dolgozik jelenleg is az SAP rendszerrel végzett bérszámfejtésen. Úgy gondoljuk, hogy amikor egy ajánlatkérő ragaszkodik a számára már testreszabott SAP rendszeréhez, ne kelljen lemondania róla!
Kapja meg a meglévő programjához a legjobban képzett szakértőinket, akik elvégzik a bérszámfejtési feladatokat az ajánlatkérő saját SAP rendszerén.
Ez az abszolút kooperáció, amely szerintünk kompromisszummentes sikerre van ítélve, és ezt bizonyítja egy hazai, 12000 főt foglalkoztató vállalatcsoport példája is.

A bérszámfejtés szakértője – L-SOFT; Bérszámfejtés = PIRAMIS™

Értünk a bérszámfejtéshez! Most itt az alkalom, kérje árajánlatunkat!

Tomkó Gyöngyvér
marketing menedzser
L-SOFT Zrt.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy szokatlan, de hatékony praktika, hogy elkötelezett munkaerőt találjon

A praktika, ami hozzájárul a jó munkahelyi légkörhöz, segít bevonzani az elkötelezett munkaerőt, jót tesz a brandépítésnek is a munkavállalók... Teljes cikk

Rekordmagas cégalapítási számmal zárta az évet az építőipar 2019-ben

Közel 6000 új induló céggel és folyamatosan növekedő termelési volumennel rendkívül erős évet zárt az építőtőipar. Teljes cikk

Növelje hatékonyságát, bővítse csapatát akár új kolléga felvétele nélkül!

Sok a feladat, de nem vehetünk fel új kollégát. Kölcsönözzünk valakit! De honnan? Kit? Szellemi munkakörben is? Ki fogja megtalálni ezt az embert? Ki... Teljes cikk