Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Munkaerőhiány miatt kerülhetnek bajba a magyar szolgáltató központok

Középtávon súlyos gondot okozhat a munkaerőhiány az eddig kivételezett helyzetben lévő szolgáltatóközpont-ágazatban - írja a Napi.

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik. Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban


- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ:

Az lap szerint az egyre égetőbbnek látszó probléma megoldására az iparág képviseletét ellátó HOA az új befektetések helyett a már meglévő központok fejlesztésére és a munkaerőhiány elleni küzdelemre helyezi a fókuszt. Az úgynevezett SSC szektor évek óta a magyar gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. A Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésével jelenleg is készül egy átfogó iparági helyzetfelmérő tanulmány, amely október elején kerül majd nyilvánosságra.

A 2016-os adatok alapján 50-60 ezer fő dolgozott az szektorban, de iparági képviselők szerint a tágabban vett üzleti szolgáltatásokkal együtt 100 ezer felett van a szegmens alkalmazottainak száma, az ágazat pedig szinte azonnal fel tudna venni még 8-10 ezer dolgozót. Pár éven belül pedig a szolgáltatók kulcspozíciókat nem fognak tudni betölteni, hacsak nem találják meg a megoldást a munkaerőhiányra, amely például a jelenleg Angliában dolgozó magyarok visszacsábítása is lehetne.

Napi.hu
Follow hrportal_hu on Twitter