Megjelent: 5 éve

Munkahelyi egészségnap a Rossmannál

Az utóbbi években hazánkban is egyre hangsúlyosabbá válik az egészségtudatosság a cégek életében. A vállalatok éves egészségprogramokat vagy rendszeres egészségnapokat szerveznek a dolgozók számára. De mitől lesz sikeres és eredményes egy ilyen program? Interjú Gigler Anitával, a Rossmann Magyarország Kft. HR vezetőjével.

Miért fontos az Önök számára a munkavállalók egészsége?

Elsősorban azért, mert egy egészséges munkavállaló tud csak jól teljesíteni, jókedvűen bejönni dolgozni. Végül is az időnk jó részét a munkahelyen töltjük, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy a munkatársakkal való törődés megtérül: ha úgy érzik, fontosak számunkra, minden bizonnyal elkötelezettebbek lesznek cégünk felé, így hosszú távon számíthatunk rájuk.

Mely programok voltak a legnépszerűbbek?

Kétségkívül a melanoma-szűrés volt a legnépszerűbb a programok közül. A legtöbben csak akkor mennek orvoshoz, ha panaszuk van, az éves ellenőrzéseket pedig rendszerint halogatjuk. Örülök, hogy tudtuk biztosítani a kollégáknak ezt a szűrést, és spórolni nekik egy kis időt a szabadidejükhöz. Gyorsan beteltek az időpontok a szívstressz-mérésre és az allergiavizsgálatra is. A mozgásszervi szűrésre ugyan az utolsó pillanatig voltak még szabad helyek, de az első tájékoztató után, ahol a szakemberek elmondták, mi minden derülhet ki egy ilyen mérésből, gyorsan beteltek az időpontok.

A mozgásszervi megbetegedések kiemelt kockázatot jelentenek az ülőmunka esetén. Hogyan lehet hatékonyan segíteni ezen a területen?

Az egészségnapot megvalósító partnerünk a munkahelyi ergonómiára és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére egy átfogó és új megközelítésen alapuló programot dolgozott ki, amely komplex egészében méri fel a kollégákat, majd a feltárt rizikókra egyéni mozgásprogramot biztosít.

Az első hallásra talán nem olyan csábító szűrés utáni eredmények azonban még napokig foglalkoztatták a munkatársainkat. Ahogy hallottam, sokan elgondolkodtak azon, mit lenne érdemes változtatniuk az életmódjukon, hogy hosszú távon egészségesek és mozgékonyak maradjanak. Egy elismert sportszakembert is elhívtunk, hogy tartson előadást a mozgás fontosságáról, és a helyes táplálkozásról. Azt reméltük, hogy egy ismert személyiség, és sportember szavai elég hitelesek lesznek ahhoz, hogy hatást gyakoroljanak a kollégákra.

Nyilvánvalóan nem tudunk lépéseket tenni a kollégák helyett, de fontos, hogy segítsünk őket információkhoz jutni annak érdekében, hogy változtatni tudjanak az életmódjukon, ha szeretnének. Segítséget jelenthet a kollégák számára az is, hogy közel egy éve van vibrációs platformunk is, amit a központi dolgozók munkaidőben használhatnak. Így ha közös sportolást nem is tudunk szervezni, ez a lehetőség segíthet a fittség megtartásában.

- Mi volt az egészségnap célja és hogyan sikerült ezt teljesíteni?

A rendezvény egyik célja az, hogy a szűrésekkel segítsük az egészségmegőrzést, a másik pedig, hogy olyan információkat adjunk a kollégáknak, melyek segítik őket az egészségesebb életmód kialakításában.

Azt fogalmaztuk meg, hogy ha csak egy-két kolléga kezd egy kicsit tudatosabban élni, változtatni a táplálkozási szokásain, elkezd mozogni, vagy rendszeres elmegy szűrésekre, már megérte.

Mi volt a munkavállalók reakciója az egészségnap gondolatára?

Első alkalommal is nagy volt az érdeklődés és a lelkesedés, harcok folytak a szűrésekre való jelentkezésekért. 2016-ban, a második egészségnapunkon pedig már konkrét igényeket kaptunk, mit szeretnének legközelebb.

Azt gondolom, nagy igény van az ilyen programokra, hiszen mindaddig sokadik az egészség a sorban, amíg nem jelentkezik valamilyen probléma. Ha viszont van lehetőség az egészséggel foglalkozni, mindenkit érdekel, akár csak kíváncsiságból is, milyen eredményeket kap.

- Milyen visszajelzések érkeztek az egészségnapot követően?

Dolgozóink nagyra értékelték, hogy a cég áldoz erre időt és pénzt.

Hogyan érdemes hozzákezdeni egy egészségnap megszervezéséhez?

- Ha valaki először szervez ilyen programot, biztosan beleesik abba a csapdába, hogy mindent szeretne egyszerre - első alkalommal ezt mi is elkövettük. Azt tanácsolnám másoknak, hogy érdemes valamilyen célt kitűzni, és a köré szervezni a rendezvényt, hiszen a kevesebb sokszor több.

Tapasztaltunk szerint, nagyobb az érdeklődés a szűrések, mint az előadások iránt, de egy-két neves előadóval oda lehet vonzani a figyelmet, és meg lehet erősíteni egy-egy téma fontosságát.

Miasnikov Tímea
E-Négyzet wellness egészségnapok
Egészségprogramok szakmai vezetője

  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jótanácsok Covid-fertőzés utáni regenerációhoz

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ajánlásokat gyűjtött össze a koronavírus-fertőzésből gyógyultak támogatásához. Mindenkinek érdemes... Teljes cikk

Cégautó mint juttatás - mire figyeljünk, hogy igazán motiváló legyen?

Nagyon jó motivációs eszköz lehet a céges autó, pláne, ha a munkahely egy kicsit nehezebben megközelíthető helyen van. Ez a juttatás azért is... Teljes cikk

Közel 70 millió forintot hagyott a szolnoki Hetényi kórházra egy kanadai magyar

Mintegy 300 ezer kanadai dollárt, azaz csaknem 70 millió forintot hagyott a szolnoki Hetényi Géza Kórházért Alapítványra egy kanadai magyar férfi. Az... Teljes cikk