Megjelent: 8 éve

Munkahelyi egészségnap a Rossmannál

Az utóbbi években hazánkban is egyre hangsúlyosabbá válik az egészségtudatosság a cégek életében. A vállalatok éves egészségprogramokat vagy rendszeres egészségnapokat szerveznek a dolgozók számára. De mitől lesz sikeres és eredményes egy ilyen program? Interjú Gigler Anitával, a Rossmann Magyarország Kft. HR vezetőjével.

Miért fontos az Önök számára a munkavállalók egészsége?

Elsősorban azért, mert egy egészséges munkavállaló tud csak jól teljesíteni, jókedvűen bejönni dolgozni. Végül is az időnk jó részét a munkahelyen töltjük, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy a munkatársakkal való törődés megtérül: ha úgy érzik, fontosak számunkra, minden bizonnyal elkötelezettebbek lesznek cégünk felé, így hosszú távon számíthatunk rájuk.

Mely programok voltak a legnépszerűbbek?

Kétségkívül a melanoma-szűrés volt a legnépszerűbb a programok közül. A legtöbben csak akkor mennek orvoshoz, ha panaszuk van, az éves ellenőrzéseket pedig rendszerint halogatjuk. Örülök, hogy tudtuk biztosítani a kollégáknak ezt a szűrést, és spórolni nekik egy kis időt a szabadidejükhöz. Gyorsan beteltek az időpontok a szívstressz-mérésre és az allergiavizsgálatra is. A mozgásszervi szűrésre ugyan az utolsó pillanatig voltak még szabad helyek, de az első tájékoztató után, ahol a szakemberek elmondták, mi minden derülhet ki egy ilyen mérésből, gyorsan beteltek az időpontok.

A mozgásszervi megbetegedések kiemelt kockázatot jelentenek az ülőmunka esetén. Hogyan lehet hatékonyan segíteni ezen a területen?

Az egészségnapot megvalósító partnerünk a munkahelyi ergonómiára és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére egy átfogó és új megközelítésen alapuló programot dolgozott ki, amely komplex egészében méri fel a kollégákat, majd a feltárt rizikókra egyéni mozgásprogramot biztosít.

Az első hallásra talán nem olyan csábító szűrés utáni eredmények azonban még napokig foglalkoztatták a munkatársainkat. Ahogy hallottam, sokan elgondolkodtak azon, mit lenne érdemes változtatniuk az életmódjukon, hogy hosszú távon egészségesek és mozgékonyak maradjanak. Egy elismert sportszakembert is elhívtunk, hogy tartson előadást a mozgás fontosságáról, és a helyes táplálkozásról. Azt reméltük, hogy egy ismert személyiség, és sportember szavai elég hitelesek lesznek ahhoz, hogy hatást gyakoroljanak a kollégákra.

Nyilvánvalóan nem tudunk lépéseket tenni a kollégák helyett, de fontos, hogy segítsünk őket információkhoz jutni annak érdekében, hogy változtatni tudjanak az életmódjukon, ha szeretnének. Segítséget jelenthet a kollégák számára az is, hogy közel egy éve van vibrációs platformunk is, amit a központi dolgozók munkaidőben használhatnak. Így ha közös sportolást nem is tudunk szervezni, ez a lehetőség segíthet a fittség megtartásában.

- Mi volt az egészségnap célja és hogyan sikerült ezt teljesíteni?

A rendezvény egyik célja az, hogy a szűrésekkel segítsük az egészségmegőrzést, a másik pedig, hogy olyan információkat adjunk a kollégáknak, melyek segítik őket az egészségesebb életmód kialakításában.

Azt fogalmaztuk meg, hogy ha csak egy-két kolléga kezd egy kicsit tudatosabban élni, változtatni a táplálkozási szokásain, elkezd mozogni, vagy rendszeres elmegy szűrésekre, már megérte.

Mi volt a munkavállalók reakciója az egészségnap gondolatára?

Első alkalommal is nagy volt az érdeklődés és a lelkesedés, harcok folytak a szűrésekre való jelentkezésekért. 2016-ban, a második egészségnapunkon pedig már konkrét igényeket kaptunk, mit szeretnének legközelebb.

Azt gondolom, nagy igény van az ilyen programokra, hiszen mindaddig sokadik az egészség a sorban, amíg nem jelentkezik valamilyen probléma. Ha viszont van lehetőség az egészséggel foglalkozni, mindenkit érdekel, akár csak kíváncsiságból is, milyen eredményeket kap.

- Milyen visszajelzések érkeztek az egészségnapot követően?

Dolgozóink nagyra értékelték, hogy a cég áldoz erre időt és pénzt.

Hogyan érdemes hozzákezdeni egy egészségnap megszervezéséhez?

- Ha valaki először szervez ilyen programot, biztosan beleesik abba a csapdába, hogy mindent szeretne egyszerre - első alkalommal ezt mi is elkövettük. Azt tanácsolnám másoknak, hogy érdemes valamilyen célt kitűzni, és a köré szervezni a rendezvényt, hiszen a kevesebb sokszor több.

Tapasztaltunk szerint, nagyobb az érdeklődés a szűrések, mint az előadások iránt, de egy-két neves előadóval oda lehet vonzani a figyelmet, és meg lehet erősíteni egy-egy téma fontosságát.

Miasnikov Tímea
E-Négyzet wellness egészségnapok
Egészségprogramok szakmai vezetője

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ezek a foglalkozások növelik a demencia kockázatát

A The Lancet című tudományos folyóiratban részletezett tanulmány szerint a fizikailag megterhelőbb munkát végző emberek nagyobb eséllyel lesznek... Teljes cikk

A túlsúlyos emberek nagyobb valószínűséggel vesznek ki betegszabadságot

A túlsúlyos emberek nagyobb valószínűséggel vesznek ki betegszabadságot - derül ki egy európai tanulmányból. Mivel az Egyesült Királyságban az... Teljes cikk

Forró téma a dolgozók mentális egészségmegőrzése: tippek

A járványhelyzet óta jelentősen emelkedett a dolgozókra nehezedő nyomás és stressz, amire a munkáltatóknak is reagálniuk kell, mert a mentális... Teljes cikk