Megjelent: 4 éve

Nem kell online kassza a fodrászoknak?

Az adóhivatal továbbra is kitüntetett figyelemmel követi a szépségipari vállalkozásokat, de attól egyelőre nem kell tartaniuk, hogy kötelezővé tennék számukra az online pénztárgépeket, tudta meg a Magyar Idők.

A lap úgy értesült, hogy bár a kormányzat igyekszik szélesíteni azoknak a körét, akiket online bekapcsolnak a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz, a kozmetikusok és a fodrászok egyelőre kimaradnak a körből.

A döntés hátterében az állhat, hogy a kötelezettség az iparág kisebb szereplőinek túl nagy adminisztrációt okozna, s a teher az ilyen esetekben jelentősebb lenne az elérhető előnynél. A nagyobb szalonok pedig maguktól vásároltak pénztárgépet.

Ugyanakkor az elmúlt időszakban a hivatal több mint ezer ellenőrzést végzett ezen a területen, 150 millió forint bírságot vetett ki különböző mulasztások miatt.

Magyar Idők
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter