Megjelent: 13 éve

Nyugdíjasként, részmunkaidősként a katedrán maradni?

A város 2600 pedagógusának elvileg 10 százaléka kerülne utcára, csak a kötelező óraszámemelés miatt. Tovább rontja a helyzetet, hogy hét első osztállyal indul kevesebb ősztől, ami azt jelenti, hogy tanítói és napközis státuszok szűnnek meg. De az intézmény-összevonások miatt is kevesebb igazgatóhelyettesre lesz szükség.

Belső átszervezéssel mentik meg az állások egy részét

Hogy mégsem 260 fő marad munka nélkül, az annak köszönhető, hogy egyrészt az intézményeknél nem volt minden státusz betöltve, másrészt néhányan a nyugdíjazást választják, sőt, a prémiumévek igénybevételének köszönhetően további nyugdíjazási hullám várható. Ez előnyös az intézmény fenntartójának is, mivel az állam finanszírozza a nyugdíjazással járó költségeket, és előnyös a pedagógusnak is, mivel kevés munkát még végezhet nyugdíjasként - véli Sárközy István, az oktatásért felelős alpolgármester. Jónéhányan a részmunkaidős munkavállalást választják, hiszen a kevesebb óraszámért ugyan kevesebb fizetés jár, de legalább a munkahely megmenthető.

Az önkormányzat belső átszervezéssel is igyekszik intézményeiben álláshelyeket megmenteni. Egyrészt ahol megoldható, ott a túlórát csökkentik, másrészt jelenleg a megbízott vezetőknek az a feladata, hogy készítsék el a tantárgyfelosztást, és ez alapján nézzék meg, hogy hova tudják átirányítani az embereket. Ahol nem tudják biztosítani a kötelező óraszámot - ez főleg a szakos ellátásnál fordul elő -, ott a csoportokba tartozó iskolákban a szaktanár az egyik nap például Ménteleken tanít, másnap Kadafalván. Ezzel az integrációval álláshelyek menthetők meg - tartja az alpolgármester.

A munkaügyi központtól a munkaerő-közvetítő irodáig

Hogy milyen lehetőség vár a százegynéhány pedagógusra? Mint a többi diplomás állásnélkülire. Nem sok. Hiába a diploma - néhol több is, hiába a nyelvismeret, a versenyszféra mégis más. Ha nincs olyan kapcsolat a családi-, baráti körben, akik segítenek a gazdaság egyéb területein megvetni a lábat, az első út minden esetben a Munkaügyi Központhoz vezet. Itt továbbirányítják a diplomás munkaerő-közvetítő irodához, ahol személyre szabott tanácsadást kapnak. Megnézik, hogy a végzettségének megfelelően elhelyezhető-e a munkaerőpiacon, ami egy kémiatanár esetében valamelyik laborban például még el is képzelhető, de tanári állásra semmi esély.

Lehet választani: ügynöki munka, vállalkozás vagy magánoktatás

Ami folyamatosan rendelkezésre áll, az az ügynöki tevékenység, csak nem biztos, hogy ez lenne a tanárok álmainak netovábbja. Bár Bálint István kirendeltség-vezető szerint egyre színvonalasabb, nívósabb munkaadók jelentkeznek, hosszútávra tervezhető, elismert ügynöki tevékenységeket kínálva, nem feltétlen vállalkozói státuszban. Egyéni képességfelmérés után a tanácsadók segítenek megtalálni a helyet. Persze könnyebb egy nyelvtanárnak, egy informatikatanárnak állást találni, de mit tegyen egy énektanár vagy egy alsó tagozatos tanító? No itt teljes pályamódosítás szükséges. Vagy másoddiplomát kell szereznie, vagy ha nincs rá pénze, esetleg már nem érez rá affinitást, egy OKJ-s tanfolyamon kiegészítő szakképzést szerez.

A képzési lehetőség pedig széles skálán mozog. Akinek nem volt nyelvi képzése, az idegen nyelvet tanul. Vagy informatikai ismereteket lehet szerezni. Uniós forrásból is volt néhány képzés, non-profit menedzser, pályázatíró tanfolyamok indultak, amivel már könnyebben el lehet helyezkedni - véli Bálint István.

Az érintettek 300 ezer forintos átképzési támogatást is igénybe vehetnek az átképzéshez. (Csakhát estünkben a határidő lassan lejár, biztosan sokan lesznek, akik 28-án tudják meg a végleges döntést.) Olyan szakmát tanulhatnak, ami mögött van munkaerő-igény, kereslet. Hogy melyek ezek a szakterületek? Azt az egykori pedagógusnak kell megkeresni. Ha talál olyat, aki a kívánt képzettséggel felveszi, alkalmazza, viszi az ígérvényt, és megkapja a támogatást. Ha nem él ezzel a lehetőséggel, akkor a munkaügyi kirendeltség által finanszírozott képzésen vehet részt, ahol ilyen ígérvény-kötelezettsége nincs. Elméletileg a kirendeltség olyan tanfolyamokat indít, amelyekkel van elhelyezkedési lehetőség.

Kecskeméten a tanfolyamok túlnyomó többségét, mintegy háromnegyed részét a Kecskeméti Regionális Képző Központ bonyolítja. Szinte nincs olyan képzés, amit ne tudnának megszervezni - mondja Bálint József. A többit olyan képzők tartják, akik szűk területre, (pénzügy, idegen nyelv, pályázatíró tréning, vagy egészségügy) szakosodtak.

De a pedagógus vállalkozhat is. Vagy többedmagával társasvállalkozást indít, vagy egyénileg próbálkozik. Mindkettőre lehet pályázati úton támogatást kérni, amiben természetesen a kirendeltség is segítséget nyújt. Így könnyebben elvállalhat egy ügynöki munkát, saját óvodát nyithat, gyermekfelügyeletet, magánoktatást vállalhat.

Egy biztos: aki ragaszkodik a pedagógus diplomájához, és pedagógusként kíván elhelyezkedni, az a közeljövőben nem fog dolgozni Kecskeméten.

Váradi Piroska, HR Portal
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miben segít a Munkaügyi Hivatal?

A köznyelvben “Munkaügyi Hivatalként” emlegetjük azt az intézményrendszert, amely az állam részéről segíti a munkaerőpiac résztvevőit:... Teljes cikk

Trendfordulót hozhat a koronavírus a magyar foglalkoztatási gyakorlatban

Az alkalmazottak kevesebb mint 4 százaléka teheti meg Magyarországon, hogy otthonról dolgozik. Európa szerte ráadásul hazánkban foglalkoztatják a... Teljes cikk

Vadonatúj munkakultúra nőhet ki a koronavírus nyomán

Speciális foglalkoztatási módszerek széles tárháza fog megjelenni a koronavírus-járvány hatásaként. Rugalmassá kell tenni az állami rendszereket... Teljes cikk