Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

PannonDiák HR konferencia és Z generációs állásbörze

Egyedülálló és sok értelemben innovatív rendezvényt indított útjára idén a PannonDiák Iskolaszövetkezet, mely esemény, a munkaerőpiac szempontjából releváns résztvevőkre fókuszálva, támogató platformként kíván jelen lenni. A hagyományteremtő céllal létrehozott, állásbörzével egybekötött konferencia egyediségét mutatja, hogy több felsőoktatási intézmény szervezésével, valamint közhasznú és élvonalbeli piaci szereplők támogatásával valósult meg.

images

images

Az április 14-én, elsőként megrendezésre kerülő esemény feltett célja volt, hogy a klasszikus állásbörze nyújtotta lehetőségen és számtalan nyitott pozíció tárházán túl, a diákok „tapasztalati forrásaihoz” – próbainterjú, CV tanácsadás, próba AC, grafológus, generációs workshop – hozzájáruljon, valamint az önismeretük fejlődését is segítse. Emellett kötetlen és közvetlen találkozási lehetőséget biztosított a munkaerőpiacon aktívan részt vevő, különböző generációk, s a foglalkoztatásban érintett intézmények részére.

Katona Gábor, a Szövetkezet értékesítésért és ügyfélkapcsolatokért felelős kollégája, a rendezvény egyik szervezője hozzátette:

„Tudatosan igyekeztünk egy olyan sokrétű program összeállítására, mely kellő motivációt jelent a „Z” generációt képviselő diákokat aktív részvételéhez. Minden követ megmozgattunk, hogy kiemelkedő szakemberek beszéljenek az oktatási intézmények, diákok és a munkaerőpiac együttműködését jelentő kihívásokról. Elfogadta meghívásunkat az Oktatási Hivatal Szakmai Gyakorlatok és Duális Képzések Osztályának vezetője, Garamvölgyiné Gáspár Andrea, valamint DR. Hevesi Kriszta egészségfejlesztő szakpszichológus is. Úgy gondoltuk, s be is bizonyosodott, hogy az ő jelenlétük és szakértelmük kiemelten hozzájárult a rendezvény minőségének emeléséhez.”

Az esemény szervezését öt partnerintézmény segítette (Gábor Dénes Főiskola, Zsigmond Király Főiskola, Károli Gáspár Református Egyetem, Kodolányi János Főiskola, Óbudai Egyetem), továbbá szakmai sokszínűségéhez a Legjobb Vagyok Tehetsémentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. járult hozzá.

„Hasznos tapasztalás volt számunkra –folytatta Katona Gábor-, hogy a hagyományos értelembe vett állásbörze már korántsem a lehetőségek fellegvárát képviseli a munkaerőpiacra belépő digitális generáció számára. Ahhoz, hogy a hasonló rendezvények valóban kiemelt jelentőséggel bírjanak mind a fiatalok, mind a kiválasztó oldal számára, elengedhetetlen az állásbörze offline jellegének, online világba történő részleges átültetése. A következő börzénket illetően egy dologban biztos vagyok, elhagyjuk a fogalomhoz kötődő klasszikus felállást és kereteket, s újszerű megközelítésbe helyezzük a fiatalok elérését, a saját életterük és biztonsági zónájuk tükrében.”
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ezt kell tudnia egy gyakornoknak a légi iparban

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága folyamatosan várja gyakornoki programjába azokat, akik érdeklődnek a légi... Teljes cikk

Borzalmas körülmények között dolgoztak a diákok

Az egyik diák édesanyja a Facebookon írta meg milyen embertelen körülmények között dolgoztatták a fiatalokat egy balatonlellei étteremben. Az anya... Teljes cikk

A kapunyitási pánikon segít a diákmunka

A most 18-23 évesek megküzdenek a kapunyitási pánikkal. A munka világára vetítve számos szektor és alszektor választás elé állítja őket, amikor... Teljes cikk