Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Rendeződhet a vízügyi dolgozók helyzete

Szeptembertől 15, majd januártól újabb 15 százalékkal emelkedik a vízügyi igazgatóságokon dolgozók bére. Ma eldőlhet csatlakoznak-e a hétfőre tervezett demonstrációhoz. A szakszervezetek abban bíznak, hogy a Magyar Államkincstár és a vízügyes dolgozók bérrendezése után az eddig kimaradt közalkalmazottak helyzete is rendeződhet- írja a Magyar Idők.

Tarró Péter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakszervezet elnöke mondta a Magyar Időknek, hogy eldőlni látszik a 4000 vízügyi dolgozó sorsa. A munkavállalók szep­tembertől 15, majd januártól újabb 15 százalékos béremelést kaphatnak, és ebben a hónapban tárgyalnak az emelés differenciálásáról.

A vízügyi dolgozók várhatóan ma döntenek arról, hogy megtartják-e a beígért két órás figyelemfelkeltő demonstrációt, amelyre jövő hétfőn kerülne sor a közszolgákkal közösen.

Korábban mi is írtunk arról mekkora bérelmaradás van a szektorban, még a mérnöki diplomával rendelkezők fizetése sem éri el a bruttó 190 ezer forintot. Emiatt rengetegen hagyják el a vízügyi szakmát.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt is elmondta a Magyar Időknek, hogy várhatóan nem maradnak ki az önkormányzati dolgozók, valamint azok az állami munkavállalók sem a béremelésből, akikre egyik életpályamodell sem vonatkozik.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk a Magyar Államkincstár dolgozóival sikerült kiegyezni, így ők már biztosan nem csatlakoznak a hétfői demonstrációhoz.

A szakszervezeti elnök reményét fejezte ki, hogy kilenc év után a közszolgák bérét is rendezik, a tárgyalások a következő napokban folytatódnak, s várhatóan a hét második felében már konkrét eredmények is születnek.

A lap szerint a közigazgatásban tapasztalható bérfeszültség mintegy 250 ezer munkavállalót érint.

Magyar Idők
Follow hrportal_hu on Twitter