Megjelent: 12 éve

Sok munkáltató még elkészíti dolgozói adóbevallását

Annak ellenére, hogy a munkáltatók munkavállalókra vonatkozó adóbevallási kötelezettsége megszűnt, inkább a régi rendnek megfelelően elkészítik a dolgozók bevallását - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.

Veszprémben nem a városháza, hanem a Magyar Államkincstár (MÁK) vállalta, hogy elkészíti az adóbevallását annak, aki ezt igényli. Aki kérte, annak megcsinálták az szja-bevallását, a többiek az önbevallást vagy az adamot választották - közölte Horváth György, a város szóvivője. Debrecenben ugyanez a gyakorlat működik, a városháza csak adatot szolgáltat a kincstárnak - mondta Pál Csaba sajtóreferens. Siófokon az önkormányzat bérszámfejtői készítik el a bevallását annak, aki nem önbevalló.

A versenyszférában sem hátráltak ki a cégek a pluszköltséget jelentő adóbevallási tevékenység mögül: ahol nem készítik el, ott segítséget biztosítanak a dolgozóknak. A T-Online Magyarország Zrt. munkatársainak a Magyar Telekom készíti az adóbevallását - mondta Müller Eszter, a T-Online munkatársa. A Magyar Posta Zrt. szintén minden érintettnek elkészíti az adóbevallását, ha ezt kéri és a jogszabály lehetőséget ad rá. Társasági szinten ez közel 30 ezer embert jelent - mondta Tomecskó Tamás szóvivő.

A Tigáz esetében nincs lehetőség arra, hogy a munkatársak a vállalattal készíttessék el a bevallást, de szakértő kollégák munkaidőn kívüli tanácsadásával igyekszenek minél könnyebbé tenni az adóbevallási időszakot - ismertette Győrösi Pál, a Tigáz Zrt. pr-főmunkatársa.

Az egyetemeken és a minisztériumokban is, az egyéni igényeknek megfelelően elkészítették az adóbevallást azoknak a munkatársaknak, akik ezt külön kérvényezték - olvasható a Napi Gazdaságban.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter