Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Sok munkáltató még elkészíti dolgozói adóbevallását

Annak ellenére, hogy a munkáltatók munkavállalókra vonatkozó adóbevallási kötelezettsége megszűnt, inkább a régi rendnek megfelelően elkészítik a dolgozók bevallását - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.

Veszprémben nem a városháza, hanem a Magyar Államkincstár (MÁK) vállalta, hogy elkészíti az adóbevallását annak, aki ezt igényli. Aki kérte, annak megcsinálták az szja-bevallását, a többiek az önbevallást vagy az adamot választották - közölte Horváth György, a város szóvivője. Debrecenben ugyanez a gyakorlat működik, a városháza csak adatot szolgáltat a kincstárnak - mondta Pál Csaba sajtóreferens. Siófokon az önkormányzat bérszámfejtői készítik el a bevallását annak, aki nem önbevalló.

A versenyszférában sem hátráltak ki a cégek a pluszköltséget jelentő adóbevallási tevékenység mögül: ahol nem készítik el, ott segítséget biztosítanak a dolgozóknak. A T-Online Magyarország Zrt. munkatársainak a Magyar Telekom készíti az adóbevallását - mondta Müller Eszter, a T-Online munkatársa. A Magyar Posta Zrt. szintén minden érintettnek elkészíti az adóbevallását, ha ezt kéri és a jogszabály lehetőséget ad rá. Társasági szinten ez közel 30 ezer embert jelent - mondta Tomecskó Tamás szóvivő.

A Tigáz esetében nincs lehetőség arra, hogy a munkatársak a vállalattal készíttessék el a bevallást, de szakértő kollégák munkaidőn kívüli tanácsadásával igyekszenek minél könnyebbé tenni az adóbevallási időszakot - ismertette Győrösi Pál, a Tigáz Zrt. pr-főmunkatársa.

Az egyetemeken és a minisztériumokban is, az egyéni igényeknek megfelelően elkészítették az adóbevallást azoknak a munkatársaknak, akik ezt külön kérvényezték - olvasható a Napi Gazdaságban.
Follow hrportal_hu on Twitter