Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Száz munkanélkülire négy-öt állás jut Nógrádban

A harmadik legrosszabb foglalkoztatási mutatóval rendelkező Nógrád megyében száz nyilvántartott munkanélkülire mindössze négy-öt álláshely jutott áprilisban - derül ki az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ legutóbbi elemzéséből.

Nógrád megyében április végén 15.815 nyilvántartott álláskereső volt, 748 fővel kevesebb, mint márciusban, de 1.681 fővel több, mint fél évvel korábban. A 17,9 százalékos munkanélküliségi rátával a megye továbbra is a harmadik legrosszabb helyen áll az országos rangsorban.

Kiemelkedő a szécsényi kistérség 25 százalékos mutatója, de 21-21 százalékos a ráta Salgótarján és Bátonyterenye körzetében is.
Áprilisban 2.021 álláskereső regisztrációja szűnt meg, így 741 fővel többen kerültek ki a rendszerből, mint márciusban. A kilépőknek csak 51 százaléka helyezkedett el, a többiek költözés, képzés, illetve az együttműködés hiánya miatt kerültek ki a regisztrációból.

A hónap végén 698 szabad álláshely várta az álláskeresőket, száz főre négy-öt álláshely jutott - olvasható a Magyar Nemzet Online oldalán.
Follow hrportal_hu on Twitter