kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Szerelő

A szerelő szakma igazán szerteágazónak nevezhető. Alapvető feladata a szerelőknek az építés, összeállítás, karbantartás és javítás.

Sokfajta irányt választhat az a személy, aki ezt a hivatást akarja kitanulni: elmehet építményszerkezet-szerelőnek; épületvillamossági szerelőnek, villanyszerelőnek; vezeték- és csőhálózat-szerelőnek; gépszerelőnek vagy akár autószerelőnek. Ez csak néhány példa a számtalanból. Minden egyes ágazata valami különféle szaktudást igényel. Sokak számára jelenthet akár karrierlehetőséget is. Munkák szerelőknek könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

A szerelő munka pár feladata
- építményszerkezet-szerelőként:
vasbetonszerkezet létrehozása; vasszerelési munkák; gipszkartonozás; szigetelési munkálatok elvégzése; tetőszerkezet karbantartása; hibák kijavítása stb.

- vezető- és csőhálózat-szerelőként:
elvégezni a csőszerelési munkákat; a csövek felrakása, rögzítése; gáz felhasználásával funkcionáló berendezések felszerelése stb.

- gépszerelőként
a gépek barkácsolása, javítása, üzembe helyezése és rendben tartása; felfedezni és megoldani a gépek működése közben felmerülő hibákat (például: hibás alkatrész cseréje)

Elvárások
Valamilyen szerelő állás betöltéséhez gyakran követelmény a szakirányú végzettség megléte. A szakmai tapasztalat meglétét gyakran értékelik a munkáltatók. A jó szerelőnek precíznek, igényesnek és terhelhetőnek kell lennie. Fontos még, hogy nyitott legyen az új technikák, módszerek elsajátítása felé. Esetenként a targoncavezető jogosítvány előnyt jelenthet.

Munkarend
Általános a teljes munkaidő vállalása. Egy, két vagy akár három műszakos állás is előfordulhat.

Juttatások
A szerelők viszonylag korrekt fizetéssel rendelkeznek, melyhez társulhat megannyi bónusz is. Nem ritka, hogy a munkaadó vállalat biztosít számukra céges telefont és/vagy munkaruhát, de előfordulhat, hogy a szakmai továbbképzés lehetőségét is megadják a munkavállaló számára.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár