Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Sztrájkbizottságot alapított a KASZ

Sztrájkbizottságot alapított a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is a Tescónál kialakult bérproblémák megoldása érdekében, hasonlóan a cégnél működő másik munkavállalói érdekképviselethez - írja az MTI.

images

A KASZ az MTI-vel közölte, hogy hétfőn egyeztetett a Tesco múlt hét pénteken kiadott béremelési tervéről a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), és úgy döntöttek, hogy nem fogadják el a vállalat béremelési javaslatát. A KDFSZ már augusztus 9-e óta működtet sztrájkbizottságot.

A két szakszervezet a megbeszélésen azt vizsgálta, hogy a cég bérajánlata a július 8-án rendezett demonstráción átadott petíció követeléseinek mennyiben felel meg. Megállapították, hogy a petíció 5 pontjából - amelyben egyebek mellett szerepelt a munkaerőhiány és a bértorlódás problémája is - csak az valósult meg, hogy a szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalók bruttó 161 ezer forintos bérét a vállalat szeptembertől 176 000 forintra emeli.

Kiemelték, hogy a helyzet rendezése érdekében a KASZ és a KDFSZ sztrájkbizottsága a továbbiakban együttműködik, és közös követeléseket fogalmaznak meg a bérekkel és a létszámhiánnyal kapcsolatban, amelyet kedden el is juttatnak majd a Tescónak.

A KASZ arra is felhívta a figyelmet, hogy ha nem sikerül megállapodni a Tescóval, akkor a két munkavállalói érdekképviselet országos sztrájkot szervez.

(A képviseletre vonatkozó legfrissebb munkatörvényi változatát a következő linken tekintheti meg a HR Portalon.)
MTI
Follow hrportal_hu on Twitter