Megjelent: 2 éve

Sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók?

Január közepén sor kerülhet a közszolgálati dolgozók sztrájkjára, mert Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a kormány nem jutott közös álláspontra - írja az mfor.hu oldal.

images

Mostani álláspont szerint január 12-én és január 15-én, vagyis pénteken és hétfőn tartanak kétnapos sztrájkot az önkormányzati hivatalokban - írják.

Az MKKSZ közleményében azt írja, hogy a kormány két tárgyalási forduló után visszavonult a béremelésről kezdeményezett egyeztetésekről. Azóta pedig nem ültek tárgyalóasztalhoz. A szakszervezet szerint tarthatatlan helyzet alakult ki a csökkenő reálkeresetek és a munkahelyi fluktuáció miatt.

2017 novemberében a szakszervezet levelet írt Orbán Viktornak, melyben azt írják, hogy annyira kevés már a szakképzett munkaerő, hogy ha most lennének az önkormányzati választások, előfordulhatna, hogy bizonyos városokban meg sem tudnák tartani az előírt feltételekkel.

Az MKKSZ nagyjából 200 ezer olyan közszolgálati dologozó érdekeit képviselik, akik kimaradtak a bérintézkedésekből és így fizetésük 10 éve nem emelkedett.

A januári két kitűzött sztrájkidőpont után minden hónapban terveznek sztrájkot, mindaddig míg a kormány nem hajlandó velük megegyezni. Ezeken a napokon csak a halaszthatatlan feladatokat látnák el.

mfor.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter