Megjelent: 12 éve

Tehetségmenedzsment az AIESEC-ben

Partnerszervezeteink többsége azért kötelezi el magát az AIESEC mellett, hogy színesítse profilját, a legnagyobb tehetségeket vonzza magához, illetve támogassa törekvéseinket.

Milyen készséggel, illetve tapasztalattal rendelkezik egy AIESEC-es?

 • Gyakorlati tapasztalat: értékesítés, marketing, humán erőforrás, stratégiai, operatív és pénzügyi tervezés területeken
 • Önismeret
 • Felelősségvállalás
 • Innovativitás
 • Kezdeményezőkészség
 • Nemzetközi tapasztalat
 • Vezetői készségek

  Hogyan érjük el mindezt?

  Egy egyedi tanulási folyamat segítségével, amelyben minden AIESEC-es részt vesz. Ezáltal olyan egyénekké tudjuk őket fejleszteni mind szakmailag, mind pedig képességileg, akik értékesek a különböző szervezetek és az egész társadalom számára, illetve képesek pozitív változások előidézésére.

  Az AIESEC tanulási folyamat lépései

  A tanulási folyamat első lépcsőfokaként minden új tagunk megismerkedik szervezetünk lényegével, értékeivel, céljaival. Ezután következik az a lépés, mikor különböző területeken dolgoznak a helyi irodákban, mint például marketingkommunikáció, vállalati kapcsolattartás, HR vagy akár pénzügy. A mindennapi csapatmunka keretében mind szakmailag, mind pedig személyiségileg jelentős fejlődésre tehetnek szert.

  Miután tagjaink belekóstoltak a helyi iroda működésébe, és megismerkedtek az egyes funkcionális területtel, lehetőségük van vezetői pozíciókat vállalni, belekóstolni milyen is koordinálni egy egész csapat munkáját.

  A vezetői pozícióvállalás után vagy helyett tagjainknak lehetőséget nyújtunk, hogy külföldön is kamatoztathassák az iskolában szerzett ismereteiket, és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek szakmájukban egy külföldi vállalatnál. A magyar gyakornokok külföldi cégeknél helyezkednek el, magyar partnereinknek pedig külföldről biztosítunk fiatal gyakornokokat a világ 106 országából, biztosítva ezáltal is a nemzetköziséget, más kultúrák megismerését, segítve ezzel is tagjaink nézőpontjának szélesítését.

  Mindezek után pedig a fiatalok az AIESEC-ben megszerzett tapasztalatokkal gazdagodva hagyják el a szervezetet, hogy értékes látásmódjukkal, ismereteikkel és képességeikkel belépjenek a munkaerőpiacra.

  Tapasztalatszerzés számokban

  Vezetői tapasztalat - több mint 600 irodánkban 5 000 vezetői pozíció betöltésére van lehetőség.

  Gyakorlatcsere Program - évente 4000 tagunknak nyújtunk lehetőséget, hogy magas szintű szakmai tapasztalatot szerezzen külföldön.
  Konferenciák - évente 350 konferenciát szervezünk vezetői készségek és stratégiai gondolkodás fejlesztése, valamint kapcsolatépítés céljából.
  Projektmunka - tagjaink különböző projektekben, csapatokban dolgoznak, ezáltal megtanulnak együtt dolgozni, együtt gondolkodni, egymás erősségeire építeni a közös célok, eredmények érdekében.

  AIESEC Külker Aktuális

  A Külkereskedelmi Főiskolai helyi iroda ismét tagfelvételt hirdet a főiskolás hallgatóknak, hogy félévről félévre minél többen kóstolhassanak bele az AIESEC nyújtotta lehetőségekbe. A februári tagfelvételt követően áprilisban az egykori külkeres AIESEC-esek számára szervezünk egy Alumni összejövetelt, majd májusban a Helyi Bizottság partnereit invitáljuk meg szakmai Stakeholders Event találkozónkra.

  További információért kérjük, keressék fel honlapunkat:
  www.AIESEC.hu
  kulker.aiesec.hu

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter