Megjelent: 5 éve

Téli sportok a téli hónapok alatti fittségért

Megérkeztek a hidegek, ez viszont nem jelenti azt, hogy bent kell maradnunk a négy fal között. Sok olyan lehetőség van, melyeket hideg időben is kihasználhatunk, hogy a nyáron megszerzett fittségünket télen is tartani tudjuk. A téli sportok nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy edzésben tartsuk magunkat, és ne tavasszal döbbenjünk rá, hogy a bikini test ezen a nyáron is csak álom marad.

Ha téli sportoláshoz keresel megfelelő minőségű sportszereket és kiegészítőket, nézz szét a TE áruházad webshopjában, ahol sportfelszerelések széles választékával várják a téli sportok szerelmeseit!

Jégkorcsolya, műkorcsolya

Jellemzően az első, ami eszünkbe jut, ha a téli sportok kerülnek szóba, a jégkorcsolya. Nem csupán a magával ragadó hangulat miatt kitűnő választás, hanem a testünkre is pozitívan hat egy korcsolyázós délután. Alapvetően a farizmok és a láb izmai dolgoznak mozgás közben, de ha nem csak a combjaidat és a fenekedet szeretnéd feszesebbé tenni, használhatod a karjaidat is, így a vállizmaid is erősödhetnek.

Azonban a korcsolyázás sem csak móka és kacagás, ha nem figyelsz oda, könnyen megsérülhetsz. Ezért ügyelj arra, hogy a felszerelésed minőségi legyen: a korcsolyád legyen éles, és mindig viselj kesztyűt, ami megvéd a többi korcsolyaéltől, ha elesnél.

Síelés

A másik igen kedvelt téli sport a síelés. Ez a mozgásforma olyan izmokat képes megmozgatni, melyeket semmi más: többek között erősíti a járás egyik fő izmát, az úgynevezett négyfejű combizmot, valamint a farizmot és karokat is megdolgoztatja.

Mivel maga a mozgás lényegében egyensúlyozva siklás, így nyilvánvaló, hogy javítja az egyensúlyérzéket, az állóképességet, és a gerinctartó izmokat is erősíti.

Azonban a síelés nem az a sport, amit felkészületlenül el lehet kezdeni. Ha eddig az időd nagy részében a kanapét nyomtad és a tévénéző hasizomra gyúrtál, a tervezett síelés előtt egy hónappal kezdj el futni legalább heti háromszor fél órát, hogy a szervezeted felkészülhessen a fizikai megerőltetésre.

Snowboard

Leginkább a fiatalok körében népszerű téli sport a snowboard, ami az állóképesség javítására egy kitűnő mozgásforma. Elsősorban a hát, a derék és a csípő izmait dolgoztatja, de ez is egy olyan sport, mely mindent alaposan átmozgat.

Azonban a snowboardozás jobban megerőlteti a szervezetet, mint a síelés, ezért megfelelő edzettség nélkül nem igazán érdemes belevágni. Ha viszont heti öt-hat alkalommal edzel, és elsajátítottad már a snowboardozás alapjait, egy alapos bemelegítés után bátran próbálgathatod a siklást és az ugrásokat. Viszont arra mindig figyelj, ha izomlázad van, akkor inkább napold el a bravúros mutatványokat, és válassz valami olyan sportot, ami nem igényel ilyen mértékű koncentrációt. Ellenkező esetben súlyos baleset is érhet, ha nem veszed figyelembe a tested jelzéseit.
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter