Megjelent: 5 éve

Till Attila szerint a vezető feladata a lelkesítés

Van olyan, hogy nem kreatív ember?

Van. De szerintem mindenki jó valamiben, csak legfeljebb nem tudja miben. Sose jön rá. Nincs aki időben megfogta volna a kezét.

Mindenkiből elő tudja hívni a jó vezető/rendező a kreativitást?

Egy jó vezető egy jó rendszert tud működtetni, de ha valaki nem tud vagy nem akar ebben a rendszerben részt venni, akkor sohase fog jól teljesíteni. Egy vezető legfontosabb tulajdonsága, hogy mekkora hatásfokkal tud egy csapatot lelkesíteni. Ha a csapat nagyon lelkes, akkor a gyengébb képességű emberek jelenléte sem zavaró. Van olyan ember, aki nem tudja átadni magát semminek, őket egy jó vezető sem tudja megmenteni.

Hisz abban, hogy más a női és a férfi agy? Miben?

A női és a férfi élethelyzetek mások, de maga az agy működése nem hiszem. Férfiak és nők között is vannak buták-okosak, intelligensek és fafejűek, képzettek és képzetlenek.

Íróként egy tiszta lapot kezd egyedül teleírni, majd egy nagy stábbal rendezőként valósítja meg mindezt. Melyik a nagyobb kihívás? Mennyire nyitott a két folyamat közben?

A legnagyobb kihívás az írást is és filmet is elengedni, tehát megmutatni az embereknek. Amíg csak én, csak egy szűk csapat látja még mindig lehet változtatni, amikor elengeded, akkor teljesen kiszolgáltatottá válsz. Az írás magányos művelet, maximum néhány ember besegít. A filmrendezés viszont csapatmunka, kifejezetten azokat a filmeket szeretem, amikor szinte érzem, hogy egy egész csapat szelleme, energiája is benne van a műben. Én teljesen laza tudok lenni, és fontosnak tartom a többiek véleményét, amikor rendezek eléggé sok mindenbe "bele lehet kotyogni" a többieknek.

Ha kíváncsi Till Attila (és sok más előadó) további gondolataira a kreativitásról, a női és a férfi agy működéséről, akkor jöjjön el a HR Piknikre. Jelentkezés és program itt.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter