Megjelent: 4 hónapja

TIPPEK A JÓ ÖNÉLETRAJZHOZ

"Legyen benne minden, ami a munkára való alkalmasságot jelzi, és amit a munkaadó kér, de azon kívül semmi több.” Nagyjából ezzel a mondattal lehetne összefoglalni, mit érdemes feltüntetni az önéletrajzban, és mit nem. Az Europass szolgáltatásai segítenek készségeid megfelelő bemutatásában!

TOP 3 TIPP A SIKERÉRT:

Kerüld a felesleges adatokat!

Ami egy cég számára releváns, az a jelentkező neve, telefonszáma és email címe. A lakcím lényegtelen, ha megoldod, hogy az adott városban dolgozz. Csak akkor nyilatkozz pontos címedről, ha azt kifejezetten kéri a munkáltató!

Mutasd a fotód, megmondom ki vagy!

Nem tanácsos magadról se szelfit, se igazolványképet, se a privát életben (például nyaraláskor, családi ünnepen) készített fotót küldeni. Fontos a háttér, a megvilágítás, a megfelelő öltözet, a jó kivágás, a pozitív kisugárzás és a kép jó minősége. A fotód legalább annyit elárul rólad, mint az önéletrajzodban leírtak!

Pályakezdő vagy minimális szakmai tapasztalattal?

Semmiképp ne hagyd üresen a szakmai tapasztalat mezőt CV-dben! Tüntess fel releváns önkéntességet vagy egyetemi projektben való részvételt, külföldi mobilitást, hiszen ez megmutathatja egyes területek iránti elkötelezettséged, lelkesedésed.

További hasznos tippeket találsz az europass.hu weboldalon!

Spórolj időt a szerkesztéssel és helyezd a fókuszt a tartalomra!

Az Europass önéletrajzok és motivációs levelek az alábbi linken keresztül hozhatók létre. Egyszerű és letisztult vagy inkább színes és kreatív CV-t szeretnél? A könnyen kezelhető szerkesztőfelületek segítségével bármelyik elkészíthető, akár több nyelven és több változatban is, teljesen ingyenesen.

Az önéletrajz és a motivációs levél létrehozásához nincs feltétlenül szükség regisztrációra, de az e-portfólió elkészítése számos előnyt biztosít a hosszú távú karrierépítésben. Tudj meg többet!

 

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek