Megjelent: 3 hónapja

Tovább emeli Amerika legjobban fizetett sofőrjeinek bérét a Walmart

Megemeli 12 000 távolsági teherautó-vezetőjének kezdő fizetését a Walmart. A cég által megadott évi 110 000 dolláros felső határ azt jelenti, hogy forintra átszámolva havi 3,2 millió forintot kereshetnek a sorfőrök. A lépésre részben azért került sor, mert képzett sofőrökből az USA-ban is hiány van.

A Walmart sofőrjei eddig is Amerika legjobban fizetett sofőrjei közé tartoztak, most azonban a világ legnagyobb kiskereskedője emeli a tétet: teherautó-sofőrjeinek kezdő fizetését ugyanis a korábbi 87 500 dollárról évi 95 és 110 ezer dollár közé emeli (ez havi 2,75-3,2 millió forintnak megfelelő összeg) - írja a Portfólió.

Képzett sofőrökből - akik jellemzően 40-es és 50-es éveik végén járnak - továbbra is hiány van az Egyesült Államokban. Az elmúlt időszakban a napi munkaidőre vonatkozó szövetségi korlátozások, a koronavírus-járvány és más akadályok is sok teherautó-vezetőt arra késztettek, hogy felmondjanak.

Az USA Munkaügyi Statisztikai Hivatala jelenleg körülbelül 1,9 millió nagy teherautó-vezető járja az ország útjait, akiknek 2020-as átlagfizetése 47 130 dollár.

A fogyasztói kereslet az élelmiszerektől a bútorokig számos termék esetében megugrott a világjárvány idején. Ez túlterhelte az erőforrásokat, akadályozta az áruforgalmat, és növelte a költségeket. A Walmartnál az ellátási lánc költségei 400 millió dollárral voltak magasabbak a vártnál a január 28-án véget ért negyedik negyedévben.

A vállalat azonban továbbra is agresszívan fektet be a Walmart.com-ba, és követi az Amazont abban, hogy az alkalmazottak számára módot teremtsen az e-kereskedelmi logisztikát támogató szállítási munkakörökre való átálláshoz. 12 hetes, házon belüli kamionos képzési programjuk például lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy megszerezzék a kereskedelmi jogosítványt, és teljes értékű privát flottás Walmart sofőrökké váljanak. A Walmart átvállalja a képzés nagyjából 4000-5000 dolláros költségét.

Ráadásul 10 000 dollárt is meghaladó aláírási bónuszt fizetnak, nem véletlen hát, hogy tavaly rekordszámú, 4500 teherautó-vezetőt vettek fel, és sofőrjeik száma mintegy 12 000-re nőtt. 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook