kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Újabb Erzsébet-utalványokat vezetnek be

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

images

Az ügyvezető a Cafeteria 2013 konferencián elmondta: a már jól ismert Étkezési Erzsébet-utalvány és Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány mellett három újabbat vezetnek be. Ezek egyike az Iskolai Erzsébet-utalvány, amely tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására használható fel az utalvány elfogadására szerződött szolgáltatóknál a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig.

A másik új termék a Szabadidő Erzsébet-utalvány, amely sporteseményre és kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet vásárlására, illetve könyvtári beiratkozási díj térítésére használható.

Bevezetik továbbá az Ajándék Erzsébet-utalványt, amely a szerződött szolgáltatóknál műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolás, papír-írószer, egészségmegőrzés, szabadidős tevékenység, sportfelszerelés, játék, utazás termékkörökbe tartozó termékek és szolgáltatások vásárlására használható fel Magyarország területén.

Az Erzsébet utalványok kezelési költsége továbbra is 2 százalék, és az automatikus mellett egyedi címletezésre is lehetőség van, a minimális rendelési érték pedig fejenként változatlanul 1000 forint.

Az Erzsébet-utalvány egyéves eredményeiről szólva Kocsmár Kornél kiemelte: a regisztrált munkáltatók száma meghaladta a 35 ezret, a felhasználóké a kétmilliót, az elfogadóhelyeké pedig a 30 ezret, a számlaforgalom pedig megközelíti a 90 milliárd forintot.

Fata László cafeteria szakértő elmondta, hogy az Étkezési Erzsébet-utalvány havi keretösszege 5 ezerről 8 ezer forintra nőtt, eddig az összeghatárig 14 százalékos eho mellett 35,7 százalék az adóteher, míg 8 ezer forintos érték felett 27 százalék eho mellett 51,17 százalék. Az utalvány továbbra is felhasználható melegkonyhás vendéglátóhelyeken hideg-meleg étkezésre.

Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a SZÉP-kártyáról szólva elmondta, hogy eddig 18 ezer munkáltató töltött fel mintegy 65 milliárd forint összegű béren kívüli juttatást mintegy 775 ezer munkavállaló számára.

A magyarországi vendégéjszakák 48 százalékát a belföldi turizmus adja; akik a SZÉP-kártya mellett döntenek, azok a magyar munkahelyek mellett is döntenek - hangoztatta a helyettes államtitkár.

Az idén is folytatódik az Erzsébet-program

A Cafeteria 2013 konferencián Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter bejelentette: idén is folytatódik az Erzsébet-program. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) 2,5 milliárd forint értékű üdülési támogatásról döntött.

A 2,5 milliárd forintból 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat, 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek számára meghirdetett táborokat, valamint kirándulásokat finanszíroznak - tette hozzá.

Hangsúlyozta: az évek óta húzódó európai és világgazdasági válság közepette a mindenkori kormányzati politika egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy szűkülő pénzügyi lehetőségek között hogyan lehet hatékonyabban felhasználni a szociális felzárkóztatásra, népjóléti intézkedésekre fordítható eszközöket úgy, hogy ne csak a hatékonyabb felhasználás valósuljon meg, hanem valóban célba is érjenek ezek az intézkedések. Az egy éve működő Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb eszköz az állam szociális felelősségének érvényesítésére - mondta Navracsics Tibor.

Guller Zoltán, az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos kifejtette: az elmúlt egy évben bizonyított az Erzsébet-program, költségvetési források nélkül olyan szociális üdülési rendszert sikerült létrehozni, ami az állami ingatlanok számára is lehetőséget jelentett.

Az MNÜA az Erzsébet-program keretében 2012-ben 3 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat szociális üdültetésre, ennek köszönhetően több mint 100 ezer ember, ebből több mint 30 ezer gyermek üdülhetett kedvezményes feltételek mellett. Keddtől az új pályázati kiírások is megjelentek az Erzsébet-program honlapján. A jelentkezéseket normatív alapon bírálják el, a minimális önerő 1000 forint, de a legmagasabb kategóriában is csak 10 000 forint - közölte a biztos.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon

A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi "alvó pénz" ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál. A kártyákon... Teljes cikk

Melyek a legnagyobb egészségpénztárak?

Három nagy szereplő határozza meg az egészségpénztárak piacát. A tavalyi évben mind taglétszámban, mind vagyonban nőtt a piac. Kik a nagy... Teljes cikk

Juttatási keret 2024-ben

Már 2022-ben látszott, hogy a 2019 óta tartó juttatási keret csökkenésének trendje megfordult. Az éves keretösszeg 2024-re is további növekedést... Teljes cikk