kapubanner for mobile

Employee lifecycle

Az employee lifecycle a munkavállalói életciklust jelenti. A munkavállalónak az "életútját" a munkahelyre való belépéstől a távozásig.

A HR feladata a teljes munkavállalói életciklus kezelése, támogatása. A munkavállalói életciklusnak számos állomása lehet. Néhány példa ezekre:

Toborzás és kiválasztás: Az első fázis, amelyben az új munkatársakat toborozzák és kiválasztják a vállalat számára megfelelő pozíciókra.

Beilleszkedés és képzés: Az új munkatársakat ebben a fázisban beillesztik a vállalati kultúrába és folyamatokba. Ide tartozik az onboarding folyamat, valamint a beilleszkedési képzések és ismeretátadás.

Teljesítményértékelés és fejlesztés: A munkatársak teljesítményét rendszeresen értékelik és visszajelzést kapnak a munkájukról. Ezenkívül lehetőség van a fejlődési tervek kialakítására és a munkatársak képzésére.

Karbantartás és motiváció: A munkavállalók motiválása és elégedettségének fenntartása érdekében számos kezdeményezés lehet szükséges, például juttatási programok, munkahelyi jóléti intézkedések és karrierfejlesztési lehetőségek.

Távozás és utánkövetés: Az alkalmazás utolsó fázisa, amelyben az alkalmazottak távoznak a vállalattól, legyen az önkéntes vagy kényszerű távozás. Fontos az utánkövetés, hogy az elválás zökkenőmentesen menjen végbe, és hogy a vállalat megérthesse a távozások okait.