kapubanner for mobile

Engagement

Magyarul a jelentése elkötelezettség. A munka világában a munkahely, a munkáltató iránti elkötelezettséget jelenti. A munkaadó célja növelni az elkötelezettséget, mert az elkötelezett munkavállalók lojálisak a szervezet, odaadóak a munkájuk iránt, és hajlandóak extra erőfeszítéseket tenni a vállalati célok eléréséért.

Az elkötelezett munkavállalók általában jobban teljesítenek, hosszabb ideig maradnak a cégnél, és hajlandóak együttműködni a kollégáikkal a közös célok elérése érdekében. Az elkötelezett alkalmazottak büszkeséget és felelősséget éreznek a munkájuk iránt, és nagyobb valószínűséggel lesznek proaktívak, innovatívak.

Az elkötelezettség fontos tényező a munkahelyi elégedettség és produktivitás szempontjából, és pozitív hatással van az egész szervezetre. Ennek a fordítottja is igaz: a munkavállalói elégedettség komoly hatással van az elkötelezettségre, a munkavállalók hosszú távú lojalitására, az alkalmazottak megtartására. Nem véletlen, hogy egyre több cég tesz ennek érdekében.

A vállalatok gyakran felmérésekkel, visszajelzési mechanizmusokkal és egyéb értékelő eszközökkel mérik a munkavállalók elkötelezettségét, hogy megértsék a munkaerő elkötelezettségének és elégedettségének szintjét. Nem véletlen, hogy a fogalmakat gyakran szinte szinonímaként kezelik.

Az elkötelezettség javítására irányuló stratégiák közé tartozhat a pozitív munkakörnyezet megteremtése, a szakmai fejlődési lehetőségek biztosítása, a munkavállalók elismerése és jutalmazása a hozzájárulásukért, valamint a szervezeten belüli nyílt kommunikáció és csapatmunka ösztönzése.