kapubanner for mobile

A HR különböző területei közül a kollégák motiválása áll a legközelebb. Arra kíváncsi, hogyan hozhatja ki a lehető legmagasabb teljesítményt a munkatársakból úgy, hogy közben elkötelezettségük és motivációjuk is változatlan marad.

Tarnai Tamás földrajz, történelem, geológia szakon végzett a Szegedi Tudományegyetemen 1996-ban. Karrierjét nyersanyagkutatásban és bányászatban kezdte, bánya- majd kutatógeológusként. Dolgozott Zobák-aknán, Komlón feketekőszén bányában, majd Recsken színes és nemesfémkutatásban. 1999-ben csatlakozott a MOL-hoz, ahol a Kutatás Termelés Divízió Bányamérési szervezeti egységben a mélyfúrások telepítéséért felelős csoportot vezette. 2002-ben választották be a MOL vezetőképző tehetségprogramjába, amelyet sikerrel végzett el. Ezt követően került HR szakterületre, és a kutatás-termelési üzletág hazai és nemzetközi HR tevékenységét irányította.

Példaképe édesapja, Tarnai Dezső, aki korábban a GE és a Knorr-Bremse HR-vezetőjeként tevékenykedett. Tőle tanulta meg, hogy először az alapoknak kell rendben lenniük, s csak ezután kezdjen bármilyen látványos projektbe; továbbá, hogy a megfelelő létszámot mindig biztosítania kell megbízója számára. Tamás felnéz édesapjára bölcsessége és a megfontoltsága, valamint szakmai és emberi korrektsége miatt is.

Munkatársaiban nagyra értékeli, ha odaadással végzik munkájukat, nagy a teherbírásuk, segítő szándékkal és pozitívan állnak kollégáikhoz. Nehezen tolerálja azonban, ha valaki képtelen a felelősségvállalásra, illetve ha a csapat többi tagjával szemben negatív vagy rossz hangulatot teremt. Tarnai Tamás szilárdan hisz abban, hogy minden csapat egyben a tükre saját vezetőjének: ha a vezető nem látja el feladatát, akkor a csapat sem lesz működőképes. A jó vezető szerinte lelkes és motiváló, nehéz helyzetekben bátor, munkájában és döntéseiben pedig következetes. Emellett fontosnak tartja, hogy a jó vezető törődjön csapatával, és karizmatikus személyiség legyen.

Szakmai életút

-Tól -Ig Cég Beosztás
2016-10-01jelenleg isApollo Tyres Kft.Emberi Erőforrás-igazgató
2011-05-012016-09-30Magyar SuzukiHR és Társasági Támogatások igazgató
2009-09-012011-04-30TROST Auto Service Technik KftHR vezető
1999-08-012009-03-31MOLHead of HR Business Development and Upstream


Kapcsolati adatok

Kapcsolat típusa Kapcsolat
Telefonszám:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tam%C3%A1s-tarnai-bb89654a/
Web cím: