834 milliárd forintot kezelnek a magán és önkéntes pénztárak

2003. március végére 35 százalékkal, a 2002 negyedév végi 618 milliárd forintról 834 milliárd forintra nőtt a magán és önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) idei első negyedéves jelentéséből. Mind az önkéntes, mind a magán nyugdíjpénztárak befektetéseinek 70-75 százalékát az állampapír-befektetések adták. Az idei első negyedév végén a nyugdíjpénztárak birtokolták a hazai állampapír-állomány 7,71 százalékát. A részvények mindkét nyugdíjpénztári forma portfóliójának kevesebb, mint 10 százalékkal szerepelnek, befektetési jegyben a vagyon 5-7 százalékát tartották a kasszák.

    Kényszervállalkozások: minden marad a régiben?

    Ma lép életbe a több százezer kényszervállalkozó és főleg foglalkoztatóik körében aggodalmakat és indulatokat is jócskán kiváltó törvénymódosítás. Pedig ahogy időközben kiderült: gyakorlatilag semmi sem fog változni - írja a Magyar Hírlap.

      Megalakult az Országos Személyügyi Kollégium

      Veér András pszichiáter vezetésével hétfőn megalakult az Országos Személyügyi Kollégium, amely a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter humánpolitikai ügyekben illetékes tanácsadó, javaslattevő, véleményező testülete - közölte hétfőn a Miniszterelnöki Hivatal az MTI-vel.