kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Assessment center (AC)

Munkaerő kiválasztási módszer, melynek során a vizsgálandó személyek készségeiről és képességeiről speciálisan kidolgozott szituációkban egy szakértőkből álló bizottság előtt tesznek tanúbizonyságot.

Az assessment center (AC) egy kiválasztási módszer, amelynek célja, hogy a jelöltek várható teljesítményét és kompetenciáit felmérje a betöltendő munkakörre jellemző feladatokkal. Az AC általában több órát vagy napot is igénybe vesz, előnye, hogy nemcsak verbális, hanem gyakorlati tapasztalatokra is alapozza a kiválasztást, és lehetőséget ad a jelöltek közösségi viselkedésének megfigyelésére is.

Az AC általában egy csoportos környezetben zajlik, és számos különböző értékelési módszert alkalmaz, beleértve a szimulációkat, szerepjátékokat, csoportos tevékenységeket, személyes interjúkat és írásbeli teszteket. A cél az, hogy a résztvevők valós munkahelyi helyzetekben megmutassák készségeiket és kompetenciáikat.

Néhány fontos jellemző az Assessment Centerrel kapcsolatban:

  •     Sokoldalúság: Az AC különböző feladatokat és értékelési módszereket alkalmaz, így sokoldalúbb képet nyújt a résztvevők készségeiről és viselkedéséről.
  •     Csoportos környezet: Az AC gyakran csoportos tevékenységeket is magában foglal, amelyek során a résztvevőknek együtt kell működniük, konfliktusokat kell megoldaniuk vagy egy közös célt kell elérniük.
  •     Rendszeres értékelés: Az értékelés folyamatos, és több értékelő lehet jelen az AC során. Az értékelők figyelik a résztvevők viselkedését és teljesítményét a különböző feladatok során.
  •     Fejlesztési célok: Az AC nemcsak a kiválasztásra, hanem a fejlesztésre is alkalmazható. Az értékelés során azon területek is kiemelhetők, amelyeken a résztvevők fejlődhetnek.
  •     Korlátozott résztvevőszám: Az AC általában korlátozott számú résztvevővel zajlik, hogy az értékelési folyamat hatékony és részletes legyen.

Az Assessment Center alkalmazása segíthet a vállalatoknak objektív és megbízható információkat szerezni a jelentkezők vagy a munkavállalók képességeiről és potenciáljáról. Egyes vállalatok előnyben részesítik az AC-t a hagyományos állásinterjúkkal szemben, mivel szimulált munkahelyi helyzetekben való részvétel alapján lehetőséget nyújt a valós készségek értékelésére.

A szakértők szigorú szakmai véleménye mellett a cég speciális szempontjai is érvényesülhetnek. Egy alkalommal 6 főnél több jelölt vizsgálata nem célszerű.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Gazdaságilag nem aktívak

Gazdaságilag nem aktívak azok, akik nem sorolhatók sem a foglalkoztatottak, sem a munkanélküliek csoportjába. Teljes cikk

Munkanélküliségi ráta

A munkanélkülieknek a gazdaságilag aktív népességen belüli aránya. Teljes cikk

Aktivitási arány

A gazdaságilag aktívak aránya a népességen belül azt mutatja meg, hogy a népesség hány százaléka vesz részt a munkaerőpiacon, azaz a... Teljes cikk