kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Az A4-es papír a múlté, dobja ki a kinyomtatott önéletrajzokat!

Egyes cégek hiába értenek egyet azzal, hogy követni kell a változásokat, rengeteg fizikai dolgozót alkalmaznak, akik még mindig papír alapon viszik az önéletrajzukat. Ilyen esetben nem lehet kereshető rendszerbe fűzni jelöltanyagokat. Vagy mégis?

images

A technikai vívmányok visszafordíthatatlanul kígyóznak be a HR területére is. Sokan így a jelöltek felé irányuló kommunikáció elszemélytelenedéséről, a kiválasztás gépiesedéséről beszélnek és megkérdőjelezik a folyamat helyességét. Persze vannak olyan cégek is, ahol hiába értenek egyet azzal, hogy követni kell a változásokat, rengeteg fizikai dolgozót alkalmaznak, akik még mindig papír alapon viszik az önéletrajzukat. Ilyen esetben nem lehet kereshető rendszerbe fűzni jelöltanyagokat. Vagy mégis?

Füzetből kitépett, kézzel írt önéletrajz - még mindig van, ahol így megy

Ha Ön nagy multinál dolgozik és minden adatot digitalizálnak, a jelöltek csak e-mailben pályáznak, és egyetlen munkavállalónak sem jelent gondot egy online adatlap kitöltése, vagy az önéletrajz e-mailben való elküldése, bizonyos szempontból szerencsésnek vallhatja magát.
Sok lehetősége van, amivel a pályázókat egy kereshető rendszerben kezelheti, kereshet köztük és kommunikálhat velük. (a HR Felhő például minden ilyen problémát megold)

De mi van azokkal a cégekkel, akik rengeteg olyan munkavállalót alkalmaznak és keresnek, akik nem kezelik magabiztosan az internetet, nem e-maileznek és még mindig papír alapon, személyesen viszik be pályázati anyagukat. Ezek az - általában nagy gyártó - cégek nehéz helyzetben vannak, és sokan szinte már feladták, hogy ezeket az önéletrajzokat rendszerezni, szűrni, kezelni tudják.

Van megoldás?

Természetesen van! Az első, fejvadász cég által kifejlesztett HR szoftver megoldást kínál a fentiekre is. A Beck and Partners Kft. közel 10 év tapasztalatát gyúrta össze egy olyan rendszerré, amit már az Auchan HR osztálya is elégedetten használ és menedzseli karrieroldalát.

A HR felhő rengeteg modullal támogatja az egész kiválasztási folyamatot, és lehetőséget ad adatbázis-építésre, illetve a fent taglalt problémát is sikerrel orvosolni tudja.

Hogy hogyan?

A szoftver sikerességének alapja, hogy minden modul valódi HR igények alapján került fejlesztésre, valós problémák köré építve, több éves fejlesztés, finomítás eredményeként.

Az egyik ilyen probléma, amivel a fejlesztők találkoztak, hogy sok olyan, főként vidéki cég van, ahol leginkább a gyárakba pályázók még mindig papír alapon jelentkeznek a hirdetésekre, és a dolgozók így ajánlják ismerőseiket egy-egy pozícióra.

Ezeket az anyagokat, egy akár több száz fizikai dolgozót foglalkoztató cégnél adminisztrálni, begépelni és így bevonni az adatbázisba igen nagy feladat, amire általában nincs kapacitásuk a HR-eseknek.

A megoldás a HR Felhővel a következőképp néz ki: a kollégák a papír alapú anyagot beszkennelhetik, majd a rendszerben a képfájlt kulcsszavakkal félcímkézhetik. Itt felviszik a munkaterületet és minden olyan adatot, amire szűrni szeretnének a későbbiekben, így a kinyomtatott önéletrajzból generált képfájl ugyanúgy az adatbázis hasznos részét képezi, mint a rendszeren keresztül történő bejelentkezés.

Ez a lehetőség, a hosszú évek alatt felgyülemlett önéletrajz stócokat tudja teljes egészében megszüntetni.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az üzleti hallgatók készen állnak a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

A brit gazdasági szakos hallgatók szerint az ügyfélszolgálati munkakörökre lesz a legnagyobb hatással a mesterséges intelligencia - derül ki egy... Teljes cikk

Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk