Felhőbe költöznek a HR rendszerek

Az újonnan bevezetett HR-alaprendszerek több mint 50 százalékát a vállalatok már a felhőből, SaaS (softvare-as-a-service) szolgáltatásként használják a Sierra-Cedar felmérése szerint, ami fordulópontot jelent a humánerőforrás-kezelés történetében. tovább..

Robot a HR-es helyett

A robotizálás, automatizálás a HR területét sem kíméli, a bérszámfejtésen túl egyre több smart HR szoftveres megoldás segíti a humán-erőforrás menedzsmenttel foglalkozó kollégák életét. Összeállításunkban több megoldást is bemutatunk. tovább..

  Szabadságtervezés, virtuális csapatmunka, felhő alapú számla - három okos megoldás vállalati szoftverekre

  Okostelefonról, mozgás közben is irányíthatjuk vállalatunkat - és nem is kell ehhez mélyen a zsebbe nyúlni. Három olyan megoldást mutatunk be összeállításunkban, mely megkönnyíti a cégvezetők, a HR vezetők és az alkalmazottak életét egyaránt. tovább..

  A technológia hatása a HR-re

  A digitális világ változása két fő kihívást is tartogat: hogyan fog a HR segíteni az üzleti vezetőknek és a munkáltatóknak elmozdulni a digitális gondolkodásmód felé, illetve a HR hogyan fogja forradalmasítani folyamatait és a rendszereket azzal, hogy új digitális platformokat, applikációkat és utakat adoptál a HR szolgáltatásokba. tovább..

  Jönnek a robotok, eltűnnek a telemarketingesek, és négynapos munkahét lesz - ez a jövő

  A digitális technológiák terjedése átalakíthatja a hazai cégek munkarendjét. A változás oka a cégekre nehezedő, fokozott teljesítménynyomás, de az új folyamatok egyben komoly lehetőséget is jelentenek a cégvezetők, humánerőforrás-menedzsment szakemberek és a munkavállalók számára. A munka fogalma átalakul, a kihívásokra izgalmas válaszokat egy hazai rendezvényen kaphatnak az érdeklődők. tovább..

  A munkakörök felét robotok láthatják el

  Az Európai Unió a támogatási struktúrájára is hatással lesz a robotok elterjedése. Az automatizáció sok ember munkahelyébe kerülhet, így a képzés, a rugalmasság a munkavállalásban létfontosságú lesz, írja a Magyar Nemzet. tovább..

  Informatikai biztonsági szakértőt minden munkahelyre!

  Az alkalmazottak többsége, nincs tisztában azzal, hogy a vállalkozás információinak birtokában olyan vagyont kezel számítógépén, amely a szervezet számára felbecsülhetetlen értéket képvisel. Éppen ez az egyik oka annak, hogy szükséges növelni a munkavállalók körében a biztonsági tudatosságot - írja Dr. Kiss Ferenc, az Információs Társadalomért Alapítvány szakmai vezetője. tovább..

  Sikeresebbé teheti a vállalatokat, ha a HR adatokkal tud érvelni

  Egy hazai felmérésből kiderült, hogy a szervezeti sikeresség és a HR terület informatikai fejlettsége között szoros az összefüggés. A megfelelő informatikai háttérrel ugyanis könnyedén egymásra vetíthetőek az üzleti és a HR eredmények, így kiderül az is, mely munkavállalókat érintő kezdeményezések támogatják legjobban az üzleti célkitűzéseket. tovább..

  További cikkek
  Komor a vállalatok munkaerő-piaci önképe

  Komoly gond a munkaerőhiány és egyre növekvő problémát jelent az alacsony munkaerő-piaci mobilitás Magyarországon és ez versenypiaci hátrányt is... Teljes cikk

  Videointerjú-készítési lehetőség munkakeresőknek

  Jelentősen csökkenti az első körös kiválasztásokhoz szükséges időt az Indivizó kifejezetten online álláskeresésre optimalizált videointerjú... Teljes cikk

  Robotok és 160 ember dolgozik majd az Adidas németországi gyárában

  Forradalmosítja a cipőgyártást az Adidas. A vállalat új, szinte teljesen automatizmált cipőgyárat nyit Németországban jövőre, és úgy tervezi,... Teljes cikk

  Ne a teszt válasszon minket, mi válasszuk a tesztet!

  Változóban a munkaerőpiac, egyre kevesebb a jelentkező a specifikus állásokra, ugyanakkor egyre több a szolgáltató a tesztek piacán. Tesztválasztás... Teljes cikk