kapubanner for mobile
Megjelent: 8 hónapja

Digitális szemléletű, piacképes HR-végzettséget nyújtanak a Kodolányi-NEXON online szakirányú képzései

Az évek óta nagy sikerrel zajló Személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szak mellett 2023 szeptemberében is elindul a tavaly debütált és júniusban már 26 diplomát kiadott Digitális HR Business partner képzés, ahol a HR hazai és nemzetközi gyakorlatát sajátíthatják el a hallgatók. Hogyan válassz a képzések között?

Oktatás, képzés HR business partner Nexon-

A Kodolányi Egyetem és a NEXON közel tíz éves együttműködésének köszönhetően már több száz HR-es szerzett üzleti szemléletű és a nemzetközi környezetre is felkészítő diplomát.

Eddig a Személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szakon a HR hazai és nemzetközi gyakorlatát sajátíthatták el a hallgatók. Idén szeptembertől már két szakirányú továbbképzési szak közül választhatnak az érdeklődők, mert a Digitális HR Business partner képzés is elindul.

A szakirányú továbbképzések a hazai felsőoktatási rendszerben olyan gyakorlatorientált, specifikus tudást nyújtó, költségtérítéses képzések, amelyek már meglévő diplomára épülnek, jellemzően 2-4 félév alatt végezhetők el, és minden esetben kötelező szakmai gyakorlattal, szakdolgozatírással és záró vizsgával zárulnak.

nexon

„A személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szakot elsősorban azoknak ajánljuk, akik más területről szeretnék átképezni magukat HR-szakemberré. Itt az üzleti élet igényeinek megfelelő szakismereteket sajátíthatnak el, gyakorlatorientált képzéssel piacképes diplomát kapnak a kezükbe” – nyilatkozta dr. Hoffman Orsolya a KJE felnőttképzési- és nemzetközi rektorhelyettese.  “A DHRBP képzésünket pedig a már gyakorlattal rendelkező HR-szakembereknek ajánljuk, akik HR-tudásuk, kvalifikációjuk mellé humáninformatikai és üzleti döntéstámogató ismereteket kívánnak szerezni.”

Dr. Henczi Lajos c. egyetemi tanár rámutatott arra az ismert tényre, hogy a „Kodolányi János Egyetem, mint magánegyetem, új tulajdonosi kézbe került. Az ’új gazdák’ első intézkedéseikkel megerősítették, hogy megtartva a jelenlegieket, gazdagítani kívánják a szakirányú továbbképzések kínálatát, mert Európában és szerte a világon sebes ütemben kerülnek kialakításra olyan továbbképzések, melyek rövid ideig tartanak, ezáltal lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy rugalmasan alakítsák ki személyre szabott tanulási pályájukat és karrierlehetőségeiket. 

nexon

A zöld és digitális gazdaságba való átmenet során kitapintható HR-trendek közül hármat kívánok megemlíteni. Elsőként azt, hogy – a munka világában – egyre inkább halványul az egyetemi diploma fénye, mert a munkaadók, de a munkavállalók is egyre inkább az olyan képzéseket keresik, amelyek a munkafeladataik ellátásához szorosan kapcsolódó kompetenciákat fejlesztik. Másodikként pedig azt, hogy egyre többen érkeznek a HR területére – mutatva a szakma reputációjának erősödését - olyan szakemberek, akik korábban az üzleti élet más területein dolgoztak. Ők viszont hiányában vannak a HR-tevékenységek eredményes elvégzéséhez szükséges alapkompetenciáknak, amelyek megszerzését az egyetem személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzése produktívan tudja támogatni, hisz a képzés átfogja a HR-tevékenységek minden releváns elemét a munkaerő bevonzásától, a megtartáson, a fejlesztésen, a karrier- és tehetségmenedzsmenten keresztül egészen az elbocsátásig. A harmadik jól kitapintható tendencia, hogy változik a HR-tevékenységek fókusza és tartalma. A HR aktivitások középpontjába egyre inkább az üzleti folyamatok és vezetői döntések támogatása kerül. A piacon kapható szoftverek, robotok és mesterséges intelligencia alapú megoldások képesek hathatós támogatást nyújtani a HR-folyamatok digitalizálásához. A mind több szervezetet érintő változások teszik szükségessé, hogy a felsőoktatásban is megjelenjenek olyan szakirányú (tovább)képzések, amelyek elősegítik a digitális szolgáltatások hatékony alkalmazásához szükséges speciális HR-kompetenciák fejlesztését. Úgy gondolom, hogy nincs messze az a jövőbeni megoldás sem, amikor – ötvözve a rövid ciklusú képzések és az egyetemi végzettséget nyújtó pl. egy éves mesterképzéseket -, a Személyügyi üzleti szervező és a Digitális HR Business Partner szakirányú továbbképzéseinkből – a szükségszerű átalakításokat követően - diplomát és MA-végzettséget adó képzések lesznek”.

nexon

„A HR megváltozott feladatkörére ad választ a Digitális HR Business Partner szakirányú továbbképzés , amely erősen humáninformatikai és adatvezérelt vezetői döntéstámogató fókuszú” – mutat rá Miterliné Kovács Edit c. egyetemi docens, a NEXON Digitális HR Business Partner tanácsadója, aki a képzés kezdeményezője és nagy tapasztalattal rendelkező digitalizációs és agilis transzformációs szakember. „Az alapvető munkaügyi nyilvántartások digitalizációja gyakorlatilag már lezajlott Magyarországon. A következő lépés ezért az, hogy a HR a vezetőség munkaerőmegtartó stratégiai partnerévé lépjen elő, a munkaerőgazdálkodás akut problémáit jelző, Power BI alapú, HR mutatószámrendszer fejlesztésével, a döntési információk kinyerésével és a vezetők naprakész döntéstámogatásával. A szakirányú továbbképzés ezért erősen fejleszti a gazdaságstatisztika, az üzleti és HR stratégia, a HR kulcs mutatószámok (KP) képzésének kompetenciáit.

A HR másik fontos feladata, hogy agilis szemlélet átadásával segítse a vezetőket a tanuló szervezet kialakításában és a dolgozói elkötelezettség növelésében. Ehhez elengedhetetlen a HR-folyamatok teljes átvilágítása, a munkavállalói élmény megteremtése agilis szemlélettel, valamint a HR széles körű digitalizációjával. Ahhoz, hogy ez teljesülhessen, a szakirányú továbbképzés kiemelt helyen kezeli az alábbi kompetenciák fejlesztését: üzleti és HR-folyamatmodellező tudás, a haladó HR-technológiák ismerete, humáninformatikai rendszer ismeret, projektvezetési kompetenciák.

Amíg egy HR Generalista alapvetően munkaügyi feladatokat végez, a Recruiter toborzás-kiválasztási feladatokat visz, addig egy valódi HRBP-nek jóval komplexebb feladatai vannak.
Ezért tartottuk fontosnak, hogy egy ilyen hiánypótló, gyakorlat-orientált szakirányú továbbképzés elindítását kezdeményezzük a Kodolányi Egyetemmel, ami reflektál az aktuális munkáltatói igényekre.
Nagy örömünkre óriási érdeklődés kísérte e szakunkat már az indulás első évében és magas hallgatói elégedettséggel zárult 2023 júniusában. Idén ősszel ismét várjuk az érdeklődőket, a szak indításának második évében.
Azon  munkáltatók számára, akik a HR folyamatok auditjában gyakorlatot szerzett, humáninformatikai projektek előkészítésében és levezetésében jártas digitális HRBP-t keresnek, valamint az Excel és üzleti intelligencia (BI) modern eszközeit használni képes és ezért hatékony vezetői döntéstámogatást nyújtani képes, HR analitikákat fejlesztő és a fluktuációs okokat, trendeket, összefüggéseket felismerni és interpretálni képes HR-tanácsadókat, HR-kontrollereket várnak soraikba, feltétlenül javasoljuk, hogy az ezen a szakon végzettek közül keressék elsődlegesen jövendő HRBP vagy HR-tanácsadó munkatársukat.”

nexon

„A szellemi munkavállalók alapvető elvárásai között az élre került a hibrid vagy a teljes távmunka biztosítása a munkáltatók által, melyhez a munkavállalói élmény megteremtésének egyik kulcsfeltétele a digitalizáció. Ez egy tanulási folyamat, amiben mind a munkavállalók, mind a vezetők, valamint a HR-es kollégák digitális kompetenciái folyamatosan fejlődnek. Ma már ugyanis olyan önkiszolgáló HR-megoldásokat szükséges biztosítani, amelyek segítségével bárhol, bármikor lehet munkát végezni, vagy tervezni.” – tette hozzá Bogdán Szilvia, a NEXON HR-igazgatója. „A célunk olyan HR-szakemberek továbbképzése, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek a HR, az üzleti menedzsment, valamint a humáninformatika területén, hogy az emberierőforrás-gazdálkodást az üzleti célok eléréséhez biztosítsák.”

Mindkét képzésen a NEXON gondoskodik a humáninformatikai szoftverekről és digitális környezetről, valamint a szakmai gyakorlati terepről. Az oktatásba vendégelőadóként a HR-szakma több neves képviselője is bekapcsolódik.

Mindezek tükrében az egyetem 2023 szeptemberében – már nyolcadik éve – ismételten elindítja a személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzését, amely mellett kiemelt hangsúlyt kap az ősszel második alkalommal meghirdetett Digitális HR Business Partner képzés. Mindkét képzés online formában kerül megszervezésre, így az utazás költségeit és idejét is a tanulásra fordíthatják a hallgatók, kényelmesen, otthonukból kapcsolódhatnak be az oktatásba.

A Digitális HR Business Partner szakirányú továbbképzési szak vendégelőadóinak ajánlása:

nexon"Mint fluktuáció kezelő szakértő és a munkaerő megtartás nagykövete nagy öröm számomra, hogy egy ilyen képzés indult Magyarországon és én is részese lehetek. A HR szakmának kulcsfontosságú része lett a HR KPI-ok megfelelő kezelése, értelmezése, enélkül már nem tudunk időben reagálni a változásokra, amiben bővelkedünk. A munkavállalók elköteleződése, az ügyfélélmény megvalósulása TOP téma napjainkban, ami digitalizált HR-működés nélkül lehetetlen. Ez a képzés lehetőséget biztosít arra, hogy professzionálisan, naprakészen és stratégiai szinten lássuk el a HR-funkciót."
Csikós-Nagy Katalin ügyvezető, fluktuációkezelő szakértő HR-Evolution Kft.

nexon„Hiszek abban, hogy a HR-eseknek ugyanúgy szükségük van adat alapú döntésekre, mint más szakmáknak, ráadásul ezt a modern technológia nagyon megkönnyíti már. Nem csak a döntéseink és eredményeink lesznek ezáltal jobbak, hanem közös nyelvet is találunk vele a vezetőkhöz, és így hatékonyabb üzleti partnerekké válhatunk.”
Jakobsen Petra vezető HR-tanácsadó és HR Benchmark szakértő, Flow HR

nexon"Amikor a világban, a gazdaságban a digitalizáció mindenütt jelen van, akkor a HR, mint terület, nem engedheti meg magának, hogy kimaradjon. Mi, humán szakemberek vagyunk felelősek azért, hogy a legfontosabb tőkét, az embereket a szervezet véráramában tartsuk úgy, hogy ezer szállal kötődünk hozzájuk, képviseljük őket és az üzleti területeket egyaránt, kerek egésszé formálva a vállalatot a digitális eszközök és az agilis gondolkodás segítségével. Ezen a képzésen ehhez szeretnénk gyakorlati támogatást nyújtani, saját mindennapi agilis és digitális tapasztalataink megosztásával."
Tóth Nikolett, Agile HR Business Partner

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mire figyeljünk a külföldi vendégmunkások beillesztésénél?

A harmadik országbeli munkavállalók beillesztése, a kulturális különbözőségek kezelése, kihívásokkal teli folyamat lehet. Hódosi Zoltán két... Teljes cikk

Az üzleti gondolkodás fejlesztése a HR-ben

Az HR és az üzleti gondolkodás összekapcsolása kiemelkedő fontosságú a vállalatok sikere szempontjából. A humán erőforrás szakembernek ugyanakkor... Teljes cikk

Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzést indít tavasztól az NMHH

Új felnőttképzési program indul tavasztól a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében. Teljes cikk