Megjelent: 6 éve

1-2 évre terveznek, de stabilizálódnak a vállalkozások

A kkv szektor nincs könnyű helyzetben, egyelőre nem tudnak hosszú távra tervezni a cégek. Ugyanakkor pozitív jelenség, hogy kezdenek beruházásokban és fejlesztésekben gondolkodni, kérdés tartóssá tud-e válni a folyamat, latolgat a portfolio.hu.

images

A kis- és középvállalatok állapota fontos kérdés, ugyanis a foglalkoztatásban és a GDP-ben is jelentős szerepe van ennek a szektornak.

Magyarországon a válság ellenére az agrárszektor és az autóipari beszállítók tudtak elsősorban prosperálni. Vannak olyan szegmensek, amelyek az utóbbi években stagnálást mutattak, például a kereskedelem és a fogyasztás, miközben a leszakadó és a veszélyeztetett ágazatok között lehet megemlíteni az építőipart és a pénzügyi tevékenységgel foglalkozó vállalatokat.

A cégbedőlési statisztikák az utóbbi néhány hónapban riasztó képet mutattak, azt viszont érdemes látni, hogy jellemzően frissen alapított cégek kerülnek ilyen sorsa, nem azok a vállalatok, amelyek már 10-20 éve a piacon vannak.

Az egyik ok, hogy a kkv-k nem tudtak a várakozásoknak megfelelően még felívelni, mert például hiányoznak a banki források, amik vannak azok is elsősorban stabil cégek finanszírozására törekszenek. Ezért is kulcskérdés lehet a kkv-k esetében a megfelelő üzleti terv bemutatása, egy hosszabb távú stratégia kialakítása, mert ezen is múlhat a megfelelő finanszírozási forma megtalálása.

portfolio.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter