Megjelent: 7 éve

10 tipp, hogy önt ajánlják az állásra

Az üres állások jelentős részét nem hirdetik meg, hanem szemályes ajánlásokkal töltik be. Mi kell ahhoz, hogy önt javasolják egy-egy új munkára. Hát persze, hogy egy erős kapcsolatrendszer. És ehhez hogyan juthat el? Tíz tippünk.

1.Építse szakmai kapcsolatait. Próbálja meg folyamatosan bővíteni ismeretségi körét. Ha úgy érzi, hogy évek óta ugyanazokkal az emberekkel beszél, vagy a szakmában kevesen ismerik, akkor itt az ideje a változtatásra.

2. Keresse a kapcsolatot a fejvadászokkal. Regsiztráljon be az adatbázisukba, kérjen lehetőséget egy személyes bemutatkozásra. Minél töb fejvadász tudomást szerez önről, annál nagyobb valószínűséggel ajánlják (megfelelő végzettség és tapasztalat esetén).

3. Látogasson szakmai rendezvényeket. Nézzen utána, hogy szakmájában milyen rendezvényeket tartanak. Jelentkezzen be, járjon el bizonyos időközönként ezekre az eseményekre.

4. Ápolja kapcsolatait. Rendszeresen tartsa a kapcsolatot ismerőseivel. Ez lehet egy rövid kávézás, üdvözlet küldése karácsony alkalmából, egy érdekes cikk megosztása. A lényeg, hogy megmaradjon az ismeretség.

5. Építse kapcsolatait a közösségi médiában is. Adja hozzá ismerőseit közösségi médiás kapcsolataihoz. Üzleti szempontból a LinkedIn számít mértékadónak, de a Facebook is alkalmas lehet. Arra azonban ügyeljen, hogy a kapcsolatépítléshez személyes találkozás is kell.

6. Segítsen, ha kérik. Ha valaki segítséget kér, ne utasítsa el, próbáljon valamit tenni érte. Ha érdemben nem is tud segítségére lenni, legalább javasoljon valakit, aki tudna segíteni. Nem tudhatja, önnek mikor lesz szüksége a másik félre.

7. Legyen őszinte és egyenes. Mondja meg direktben, ha valamit szeretne kérni. A körmönfontan megfogalmazott kéréseknek rossz a hatása.

8. Mutassa meg magát a nyilvánosság előtt. Személyes blog, kommentárok szakmai oldalakon, felszólalások konferenciákon. Bármilyen írás, megjegyzés segít abban, hogy a szakmabeliek komolyan vegyék, tisztában legyenek erősségeivel.

9. Azonos módon kezelje minden ismerősét. Senkivel se éreztesse, hogy nem igazán fontos önnek az ismeretség. Nem lehet tudni, hogy melyik kapcsolat tud önnek igazán segíteni.

10. Legyen türelmes. Egy valóban jó kapcsolatrendszer felépítése évekig is eltarthat. Ne sajnálja az ebbe fektetett energiát.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter