Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

130 milliós végkielégítéssel távozna a Malév-vezér?

Március 14-én tartják a Magyar Légiközlekedési Vállalat (Malév Zrt.) közgyűlését, a társaság privatizációs tranzakciója zárásának egyik lépéseként - erősítette meg a Magyar Hírlap információját Oravecz Péter, a vagyonkezelő kommunikációs igazgatója. A lap úgy értesült, hogy a közgyűlés napirendi pontjai között szerepel a légitársaság tőkéjének emelése, igazgatósági tagok felmentése és új tagok kinevezése is.

A napirendi pontok között szerepel továbbá a Malév alapszabálya állami befolyására vonatkozó rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése, az AirBridge Zrt. befolyásszerzése folytán javasolt módosítások megállapítása és az alapító okirat ennek megfelelő módosítása - számolt be a lap. Ezen kívül tárgyalnak a Malév igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak felmentéséről és az új tagok kinevezéséről.

Külön napirendi pontot kapott az esetleges vezérigazgató-váltás. Ennek kapcsán Németh Krisztina, a Malév szóvivője a lap megkeresésére úgy reagált, hogy "a Malév közgyűlése nem fog foglalkozni ezzel a témával, így a végkielégítés kérdése sem aktuális." A lap úgy tudja, hogy az AirBridge Zrt. tulajdonosai új vezetőt kívánnak, de lehet, hogy erről majd csak a következő közgyűlésen döntenek. A végkielégítés egyes információk szerint a 130 millió forintot is elérheti. A Malév illetékesei az ezzel kapcsolatos kérdésre hivatalosan nem reagáltak a lapnak.
Follow hrportal_hu on Twitter