Megjelent: 13 éve

14 milliárdos prémiumot kapnak az APEH-esek jövőre

A megnövekedett feladatokra és a nagyobb létszámra való tekintettel az idei 11,2 milliárdos prémium helyett jövőre már 13,8 milliárd forint fog rendelkezésre állni az APEH-es dolgozók prémiumának kifizetésére - tudta meg a Magyar Hírlap. A közel 12.000 fővel dolgozó Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a prémium keretösszeget akkor kaphatja meg, ha 2007-ben teljesíti a tervezett kormányzati adóbevételeket. Mint arról Nagy József az adóhatóság titkárságvezetője a napilap számára beszámolt, bár a prémiummaximum megszerzéséhez az adóbevételen túl más feltételeknek is meg kell felelniük, mindez "néhány kivétellel minden évben sikerülni szokott az APEH-nek".

A napilap értesülései szerint a negyedévente és év végén készhez kapott prémiumot a Pénzügyminisztérium a következő feltételekhez köti az adóhatóság alkalmazottai számára: a főbb adónemek bevételi oldala túlszárnyalja a terveket, az ellenőrzések számának nagyságrendje, a hátralékok nagyobb arányú csökkentése, a megnyert bírósági adóperek száma, valamint a végrehajtással megszerzett adóbevételek nagysága.

A feltételek teljesülése esetén az ideinél közel 2,6 milliárddal magasabb prémiumkeretből a technikai kisegítő személyzet kisebb mértékben, míg az adórevizorok nagyobb arányban fognak részesülni.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter