Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

14 milliárdos prémiumot kapnak az APEH-esek jövőre

A megnövekedett feladatokra és a nagyobb létszámra való tekintettel az idei 11,2 milliárdos prémium helyett jövőre már 13,8 milliárd forint fog rendelkezésre állni az APEH-es dolgozók prémiumának kifizetésére - tudta meg a Magyar Hírlap. A közel 12.000 fővel dolgozó Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a prémium keretösszeget akkor kaphatja meg, ha 2007-ben teljesíti a tervezett kormányzati adóbevételeket. Mint arról Nagy József az adóhatóság titkárságvezetője a napilap számára beszámolt, bár a prémiummaximum megszerzéséhez az adóbevételen túl más feltételeknek is meg kell felelniük, mindez "néhány kivétellel minden évben sikerülni szokott az APEH-nek".

A napilap értesülései szerint a negyedévente és év végén készhez kapott prémiumot a Pénzügyminisztérium a következő feltételekhez köti az adóhatóság alkalmazottai számára: a főbb adónemek bevételi oldala túlszárnyalja a terveket, az ellenőrzések számának nagyságrendje, a hátralékok nagyobb arányú csökkentése, a megnyert bírósági adóperek száma, valamint a végrehajtással megszerzett adóbevételek nagysága.

A feltételek teljesülése esetén az ideinél közel 2,6 milliárddal magasabb prémiumkeretből a technikai kisegítő személyzet kisebb mértékben, míg az adórevizorok nagyobb arányban fognak részesülni.
Follow hrportal_hu on Twitter