Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

205 milliárd az ifjúsági garanciaprogramra

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy idén 32 ezerrel több fiatal dolgozik, mint a tavalyi év azonos időszakában és a fiatalok munkanélkülisége 20 százalék közelébe csökkent.

Korábban a hírek arról szóltak, hogy késik az ifjúsági garanciaprogram elindítása. Az eredeti tervek szerint januárban indult volna, a teljes körű bevezetést a kormány 2018-ra vállalta. Bizonyos feltételek azonban még hiányoznak a megvalósításhoz.

Szükség lenne a munkaügyi szolgálat átalakítására, az ügyfélkategorizációs rendszer bevezetésére, a fiatalok elhelyezkedését segítő mentorhálózat kiépítésére.

Czomba Sándor most azt mondta az uniós támogatásból egy fillér sem fog elveszni. Czomba Sándor kiemelte: nem az a kérdés, hogy ezt az összeget mikor kezdik el elkölteni, hanem, hogy milyen hatékonyan tudják majd felhasználni.

A program keretében valamennyi uniós tagállam kötelezettséget vállalt arra, hogy valamennyi 25 év alatti fiatal a munkahelye elvesztését vagy a tanulás befejezését követően négy hónapon belül állásajánlatot kapjon, illetve további oktatásban vagy gyakornoki képzésben részesüljön.

Hiradó.hu/Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter