Megjelent: 14 éve

250 milliós veszteséget okozott a vasúti sztrájk

Heinczinger István úgy gondolja, hogy a társaság megítélését érte a legnagyobb veszteség, A vasutasok sztrájukkal azt érik el, hogy még többen átpártolnak a buszokhoz, onnan pedig már nehéz lesz visszacsábítani az utasokat, mert tisztábbak, korszerűbbek, megbízhatóbbak a járatok - érvelt a vezérigazgató.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. dolgozói kétórán keresztül demonstráltak, ugyancsak ennyi ideig álltak le a Vasi és a Körös Volán dolgozói is.

A MÁV gyorsmérlege szerint a szerdai vasutas sztrájk részvételi aránya 35 százalékos volt, a MÁV csoportnál a 11.207 szolgálatra vezényelt munkavállaló közül 3.883 dolgozó vett részt a sztrájkban. Az eddigi adatok alapján a hatórás vasutas sztrájk ideje alatt 41 személyszállító és 6 tehervonat közlekedett.

Ferihegyen a hajnali kétórás szolidaritási sztrájk nem okozott fennakadást. Az áramszolgáltatók néhány órás tüntetése nem korlátozta a szolgáltatást.

Több száz iskola csatlakozott a Liga Szakszervezetek által meghirdetett munkabeszüntetéshez. Volt olyan intézmény, ahol egyetlen pedagógus sem dolgozott. Néhány helyen az állampolgárok útlezárással fejezték ki a sztrájkolókkal vállalt szolidaritásukat.

Este a szakszervezetek, szakmai és civilszervezetek tiltakozó demonstrációt tartottak Budapesten a Kossuth téren.

Világgazdaság, MTI
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter